Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Temmuz

Kasım’da buluşalım

TÜMÜ PAYLAŞ

Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Kasım’da buluşalım
Büyükşehir’in “Gençler-Yaşlılar El Ele” Projesi’ne katılan 154 gönüllü genç “sertifikalı” oldu. Yıl boyunca 85 yaşlıya “gönülden” destek olan gençler, onlarla aralarında çok özel bir bağın oluştuğunu söyleyip ekledi: “Sözleştik, Kasım ayında yeniden buluşacağız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden biri olan “Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi” 2014- 2015 sezonunun güzel bir etkinlikle kapattı. Bu yıl 85 yaşlı ile 154 gönüllü gencin yer aldığı sosyal projenin katılımcıları, Gaziemir Ata Evi’nde keyifli bir gün geçirdi.
Projeye katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen üniversiteli gençler, evlerine gittikleri yaşlılarla çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, yeni dönemde de yine aynı projede yer almak istediklerini ifade etti. Etkinlikte, “Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi”nin temel taşı olan gönüllü gençlere sertifikaları da verildi. Projede yeni dönemin Kasım ayında başlayacağı bildirildi.

Bu projede hayat var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençler-Yaşlılar El Ele projesi ile giderek artan yaşlı nüfusun psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek olmayı, gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını sağlamayı, kuşaklar arası eşitlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Projede yer alan yaşlıların anlatımlarından yola çıkan gönüllü gençler “Hatırladığım Gibi” isimli bir kitap da yayınladı. Akademisyenlerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi Şube Müdürlüğü’nün de desteği ile hazırlanan kitap, İzmir’de sözlü tarih çalışmalarının önemli bir örneği oldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber