Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Haziran

Yaz klasiği

TÜMÜ PAYLAŞ

Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
Yaz klasiği
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz aylarının vazgeçilmezleri arasına soktuğu “Çim Konserleri”nin bu haftaki konuğu, Türk Halk Müziği’nin iddialı sanatçısı Özlem Taner oldu. Ünü Türkiye sınırlarını aşan, “Türkmen Kızı” albümüyle İngiltere’de “en çok dinlenenler” listesine girmeyi başaran Özlem Taner, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nin bahçesini dolduran müzikseverlere duygu dolu bir gece yaşattı. Anadolu ezgilerine getirdiği kendine özgü yorumla uluslararası üne kavuşan genç sanatçı, Aşık Mahzuni Şerif, Muhlis Akarsu ve Neşet Ertaş gibi ustaların türkü ve uzun havalarından oluşturduğu özel repertuvarı ile büyük beğeni topladı.

İngiltere müzik listelerine girdi
2007 yılında çıkardığı “Türkmen Kızı” isimli çalışmasıyla İngiltere’de en çok dinlenen albümler arasına giren, ünlü ‘world müzik’ dergisi FolkRoots’da 3 sayfalık röportajı yayımlanan ve seslendirdiği parçalarıyla BBC radyosunda en çok dinlenen 5 albüm arasına girmeyi başaran genç sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok önemli festivale katılarak yerli ve yabancı müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı. 2011 yılında, dünyanın hemen her ülkesinin etnik müziklerini tanıtmayı amaçlayan uluslararası ”WOMEX” etnik müzik fuarında, dünya çapında 1000’e yakın başvuru arasından seçilerek Anadolu müziğinden örnekler seslendirdi. “2013 Çin’de Türk Yılı” kapsamında Devlet Opera ve Balesi ve Modern Dans Topluluğu’nun hazırladığı, klasik batı müziği, etnik müzik ve tasavvuf müziğini buluşturan proje çerçevesinde önemli müzisyen, müzik grupları ve dansçılarla birlikte Pekin ve Şangay’da sahne aldı.


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber