Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Haziran

Tam 12’den..

TÜMÜ PAYLAŞ

Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
Tam 12’den..
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın yol haritası için 12 ayrı başlıkta yeni bir çalışma başlattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, akademisyen ve sektör temsilcilerinin de yer aldığı bu çalışmayla sadece İzmir ve çevresi için değil, ülke tarımının kalkınması için de yeni bir model oluşturacaklarını söyledi.

İzmir’deki tarım ve hayvancılık sektörleri için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeni bir dönem başlıyor. Bugüne dek üreticilere verdiği desteklerle Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki yeni hedef ve projelerini üreticiler ve akademisyenlerle birlikte, bilimsel çalışmalar ışığında planlıyor.

12 başlıkta toplanıyor
Ege Bölgesi ölçeğinde ve İzmir özelinde tarımın mevcut durumunun değerlendirileceği toplantılar, aynı gün gerçekleştirilen iki oturumla başladı.
İlk odak grup toplantısı “organik tarım” konusunda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıda, aralarında üretici ve akademisyenlerin bulunduğu uzmanlar ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yer aldı.
Günün ikinci oturumda ise büyükbaş hayvancılık konusu yine sektörün temsilcileri ve ilgili uzmanlarla birlikte masaya yatırıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek diğer oturum başlıklarının ise Küçükbaş Hayvancılık, Süs Bitkileri, Aromatik Tıbbi Bitkiler, Yaş Meyve ve Sebze, Kuru Meyve, Zeytin ve Zeytinyağı, Seracılık, Gıda Sanayi, Pamuk ve Yem Bitkileri olduğu açıklandı.
Önemli fikirler doğacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Asansör’deki toplantıların açılış bölümünde yaptığı konuşmada, uzun süredir uyguladıkları kırsalda kalkınma modelini, stratejik planlamalar ve bilimsel çalışmalarla bir yol haritasına oturtmak istediklerini söyledi.
Türkiye tarımı adına neler yapılabileceğini belirleyecek bir çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:
“İnanıyorum ki, bu çalışmadan çok önemli fikirler çıkacaktır. Umarım bu çalışmalar Türkiye geneline de yayılır, tarım sektörü kalkınır. Tarımın buna, Türkiye'nin bütün sektörlerinden daha fazla ihtiyacı var.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise İzmir özelinde tarım alanında çok çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü belirterek, “Bu toplantılar bize bu faaliyetleri anlamak ve ne yapmamız gerektiği konusunda yol göstermek adına bir çerçeve oluşturacak” dedi. Büyükşehir Yasası ile kentlerin sınırlarının illerin sınırları ile özdeş hale geldiğini ifade eden Tekeli, “İzmir’de diğer büyükşehir belediyelerinde yapılmayan birçok çalışma var. Kırı ve kenti birbirinden ayırmadan kendi bütünlüğü içinde ele alacak bir kavramsal çalışmanın öncülüğü yürütülüyor” diye konuştu.

Kimler katıldı?
“Organik Tarım” ve “Büyükbaş Hayvancılık” odak grup toplantılarına Ali Ekber Yıldırım (Dünya Gazetesi Yazarı), Atilla Ertem (Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı), Prof. Dr. Uygun Aksoy (Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü), Şule Azak (Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü), Tunç Kolatan (IMO Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu yöneticisi), Arif Gürdal (Organik süt üreticisi), Mehmet Ali Işık (Organik kuru meyve işleyici ve ihracatçısı), Dr. Muazzez Cömert (Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü), Pelin Omuroğlu Balcıoğlu (Organik ürün üreticisi), Damla Çetinkol (Organik tavuk ve yumurta üreticisi), Prof. Dr. Dursun Eşiyok (Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi), İsmail Irmak (Organik tarım üreticisi), Mahmut Eskiyörük (Tire Süt Kooperatifi Başkanı), Ömer Törnek (Teta-Teknik Tarım), Hüseyin Özşenoğulları (Pehlivanoğlu Et Direktörü), Bülent Arman (İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi), Ali Gülkaynak (İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı), Halil Tokoğlu (Üretici), Prof. Dr. Harun Reşit Uysal (Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi) ve Prof. Dr. Yaşar Uysal (Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) katıldı.
Toplantılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ise şu isimler temsil etti:
Aysel Özkan (Genel Sekreter Yardımcısı), Prof. Dr. İlhan Tekeli (Danışman), Mehmet Ural (Danışman), Bülent Tanık, Ertuğrul Tugay ( Tarımsal Projeler Şube Müdürü), Ferdan Çiftçi (Yüksek Ziraat Mühendisi), Ahmet Tomar (Yüksek Ziraat Mühendisi), Nadir Aykut (Yüksek Ziraat Mühendisi), Ayşegül K. Seçgin (Ziraat Mühendisi), Alev Sevin (Gıda Teknikeri), Ertuğrul Altunel (Ziraat Mühendisi)
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber