Haziran

Muhtarlar ve ailelerini ağırladı

Muhtarlar ve ailelerini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 ilçenin muhtarlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki iftarda buluştu. Gençlerin “selfie” çektirebilmek için yarıştığı Başkan Kocaoğlu, “Seçimleri düşünerek değil, sürekli çalışıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel iftar buluşmalarının konuğu, bu kez kentte görev yapan muhtarlardı. Önceki yıllarda olduğu gibi muhtarlara iki ayrı gününü ayıran Başkan Kocaoğlu, ilk olarak 13 ilçenin muhtarlarını ağırladı. Aliağa, Çiğli, Foça, Karşıyaka, Menemen, Bayraklı, Konak, Karabağlar, Bergama, Kınık, Dikili, Karaburun ve Narlıdere ilçelerinden 576 muhtar ve ailelerinin davetli olduğu iftar sonrası konuklara seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, Ramazan'ın İslam aleminin en kutsal ayı olduğunun altını çizerek, bu süreçte tüm dargınlıkların bitmesini, sevgi, saygı ve barışın egemen olmasını diledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu’na gece boyunca özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda genç Başkan’la “selfie” ve hatıra fotoğrafı çekilebilmek için adeta sıraya girdi.

Yükümüz iki kat arttı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da katıldığı iftarda muhtarlara seslenen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
“30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte 430 köy, 23 belde, 9 ilçe ve yüzölçümü olarak eski sınırlarımızın iki mislinden fazla bir alan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandı. Yani yükümüz iki kat arttı. Buralara hizmet götürebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yeni bağlanan ilçelerimizin bütün ihtiyaçlarını bir iki sene içinde karşılamak mümkün değil. Ancak Muhtarlar Masası, Hemşeri İletişim Merkezi, bürokrat arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte tüm sorunlarınızı tespit ediyoruz. Her köyümüze, her mahallemize ulaşmak, hizmet yapmak istiyoruz. Sizlere, halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz, gerçekleştiremediklerimiz olabilir. Benim sizlerden dileğim sabretmeniz, bize inanmanız ve güvenmenizdir. Biz seçimleri düşünerek değil, sürekli çalışarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz."

Muhtarlarla ikinci buluşma Cuma günü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Cuma gecesi ise diğer 17 ilçenin muhtarlarıyla yine Tarihi Havagazı Fabrikasındaki iftarda bir araya gelecek.