Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Haziran

Yeni Şakran’a yeni şebeke

TÜMÜ PAYLAŞ

Yeni Şakran’a yeni şebeke
Yeni Şakran’a yeni şebeke
Yeni Şakran’a yeni şebeke
Aliağa’da Kalabak Mahallesi’nin kanal şebekesini yenilemeye hazırlanan İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Şakran’ı da 115 kilometrelik yeni içme suyu yeni şebekesine kavuşturacak.

Geçtiğimiz yıl kente 257 milyon liralık yatırım yapan İZSU Genel Müdürlüğü, 30 ilçedeki yatırım seferberliğini sürdürüyor. 2004-2014 yılları arasında 2 bin 655 kilometrelik içme suyu şebekesi döşeyerek özellikle çevre yerleşimlerin en büyük problemlerinden biri olan su kaçakları ve su sıkıntısına son veren İZSU, yola yeni yatırımlarla devam ediyor. Son olarak Aliağa Yeni Şakran Mahallesi’nin eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekesi için proje çalışmalarına başlandı. Temmuz ayında tamamlanacak proje çalışmalarının ardından yapım ihalesine çıkılacak. 25 yıl önce yapılan asbest ve pvc borular, uzun ömürlü ve basınca dayanıklı borularla yenilenecek. Çalışma kapsamında toplam 115 kilometre uzunluğunda şebeke döşenecek.
Öte yandan İZSU’nın Yeni Şakran’da kullanılmayacak duruma gelen kuyuların yerine iki adet su kuyusu açma çalışmaları ise sürüyor. İZSU ayrıca, Aliağa yatırımları kapsamında Kalabak Mahallesi’nde de kanal şebekesi döşeme çalışmalarını başlatıyor. 7 kilometrelik alt yapı yatırımı 6 ayda tamamlanacak.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber