Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

23° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Haziran

Yaşamın tam ortası

TÜMÜ PAYLAŞ

Yaşamın tam ortası
Yaşamın tam ortası
Yaşamın tam ortası
Yaşamın tam ortası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin pek çok önemli ihtiyacına yanıt verecek nitelikte hazırlanan Türkiye’nin en büyük Sosyal Yaşam Kampusu’yla “ilkler listesi”ne yeni bir madde daha ekleyecek.

Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam kampusunu Buca’da kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarında yüzde 65 seviyesine geldi. Kentin çok önemli bir sosyal destek projesi olarak dikkat çeken kampus inşaatında toplam 7 bina kuruldu. Şu anda ince işleri yapılan 64.8 milyon liralık bu örnek yatırım, pek çok özelliğiyle “Türkiye’de ilk ve tek” olacak.

65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye’nin en büyüğü olan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları oluşturuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturuluyor. Kapalı spor salonunda ise konferans merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alıyor.

Kampus içinde yer alan Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Merkezde kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber