Haziran

Büyükşehir’den “Ramazan” hazırlığı

Büyükşehir’den “Ramazan” hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde ve mezarlıklarda temizlik çalışmalarına hız verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle camilerde ve mezarlıklarda yürüttüğü temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Yıl boyunca İzmir genelindeki camilerin bakım, onarım ve temizliklerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İZBETON A.Ş. ekipleri, çalışmalarını sadece merkezde değil 30 ilçede sürdürüyor. Yıl içinde ortalama 300 cami temizlenirken, 15 camide de bakım ve onarım çalışması yapılıyor
Halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden, avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında çatı onarımı, bahçe düzenlenmesi, boya ve tadilat işleri yapılıyor.

Mezarlıklarda yoğun tempo
Ramazan öncesi mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları da son hızla devam ediyor. 30 ilçede yer alan 1800 mezarlığın büyük bir bölümünde çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki otlar temizleniyor, ağaçlar budanıyor, ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları yürütülüyor. Bazı mezarlıklarda yollar yenilenirken, istinat duvarları yapılıyor, gasilhaneler tamir ediliyor ve su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli önlemler alınıyor.