Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Haziran

Rekor size yakışıyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
Rekor size yakışıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TAP işbirliğiyle bu yıl 18. kez düzenlendiği ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılan çevre dostları, 37,6 ton kullanılmış pil toplayarak bu yıl da bir rekora imza attı. 9 kategoride düzenlenen kampanyada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanya’sının ödül töreni, Kültürpark’daki İzmir Sanat sahnesinde gerçekleştirildi. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu tehlikeleri önlemek amacıyla 1998 yılından bu yana sürdürülen kampanyaya çevre dostları bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Her yıl yeni rekora imza atan katılımcılar, geçtiğimiz yıl 33.4 ton olan rekoru bu yıl 37.6 tona çıkararak çıtayı bir basamak daha yükseltti. Yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, anaokulları, muhtarlıklar, özel ödül ve onur ödülü olmak üzere 9 kategoride düzenlenen kampanyada dereceye girenler, notebook, tablet bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı cep telefonu, LCD televizyon, bisiklet, interaktif dokunmatik akıllı tahta, ana okulu takımı ve klima ödüllerinin sahibi oldu. Kampanyada dereceye giren ilçe belediyelerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yol süpürme aracı, çöp kamyonu ve konteynır hediye edileceği bildirildi.

İzmir ayrıcalıklı bir kent
İZELMAN Anaokulu öğrencilerinin dans gösterileriyle renk kattığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İzmir, ülke nüfusunun yüzde 5’ine sahipken arıtma tesislerinin yüzde 25’ine sahip bir kent. Çevreci ve şanslı kentlerden biriyiz. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl kampanyada ikinci olduk ama gelecek yıl birinci olmak için çaba göstereceğiz” dedi. İzmir’in çevre konusunda özel bir ayrıcalığı olduğunu belirten TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar da, “18 yıldır bu işe gönül verdik. Çevrenin ve doğanın kirlenmemesi için herhangi bir gelir beklemeden atık pilleri topluyoruz. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Her yıl yeni bir rekora imza attıkları kampanyaya gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Transferler ve İkmal Şube Müdürü Levent Can ise İzmirli çevre dostlarının gelecek yıl da yeni rekora imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Gurur tablosu
Toplanan pillerin TAP tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edildiği kampanyada ödül almaya hak kazananlar şöyle:

YETİŞKİNLER: 1. Rukiye Urgancı, 2. Hüseyin Sevgi, 3. Aslı Uğurlubaylar
GENÇLER: 1. Ataberk Köylü, 2. Okan Baysal, 3. Zahide Arslan
ÇOCUKLAR: 1. Sezgin Sayar, 2. Sarp Kağan Kabal, 3. Kayra Kara
OKULLAR: 1. Yıldırım Beyazıt İlkokulu, 2. Batıçim İlkokulu, 3. Öğretmenler ve Şeker Mevhibe Ortaokulu
KURUMLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: 1. Bim Birleşik Mağazalar A.Ş., 3. Baylan Ölçü Aletleri, 3. Ar Elektronik San.Tic A.Ş.
ANAOKULLARI: 1. Karşıyaka Anaokulu, 2. İZELMAN Anaokulları, 3. Nezahat Ertan Anaokulu
MUHTARLIKLAR: 1. Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarlığı, 2. Tersane Mahalle Muhtarlığı,
3. Mimar Sinan Mahalle Muhtarlığı
PLAKET ALAN İLÇE BELEDİYELERİ: 1. Karşıyaka Belediyesi, 2. Bornova Belediyesi, 3. Konak Belediyesi
ÖZEL ÖDÜL: Sokak Çocukları Koruma Çocuklar Geleceğinizdir Derneği
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber