Haziran

G.Kore Büyükelçisi’nden vefa sözleri: “Türk askerini hiç unutmadık”

G.Kore Büyükelçisi’nden vefa sözleri: “Türk askerini hiç unutmadık”
Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Konuk büyükelçiye, G.Kore İzmir Fahri Konsolosu Noyan Kazım Gürel de eşlik etti.

İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen “MİKTA ülkeleri ile ticaret yapmak” konulu toplantı nedeniyle geldiği İzmir’i çok beğendiğini belirten Büyükelçi Cho Yun-Soo, Türk askerlerinin Kore için savaşa gitmesini ve Türk askerlerini hiçbir zaman unutmadıklarının altını çizdi. Ekim ayında Kore Deniz Kuvvetleri’ne ait bir geminin Koreli öğrencileri İzmir'e getireceğini açıklayan konuk büyükelçi, 3 gün etkinlik sırasında Başkan Aziz Kocaoğlu’nu da aralarında görmek istediklerini söyledi. Yun-Soo, 2017 yılında Kore-Türkiye ilişkilerinin 60. yılını geride bırakacağını ve bu kapsamda çeşitli programlar düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, 60. yıl onuruna düzenlenecek etkinlikler için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.