Mayıs

Yine.. Yeni.. Yeniden..

Yine.. Yeni.. Yeniden..
İzmir Büyükşehir Belediyesi, saatte 1200 yolcu taşıyacak Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere. İzmir’in yeni teleferiği, uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının incelemelerinden sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferiği’ni baştan sona yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisi hizmet açmak için son işlemlerin tamamlanmasını bekliyor.

İzmir’e tekrar kazandırılan modern tesisin “gökkuşağı” renklerindeki kabinleri ile yüklü ve yüksüz test sürüşleri tamamlandı. Olumlu sonuçlanan testlerin ardından uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları ile makine ve elektrik mühendisleri odalarının inceleme ve denetimleri devam ediyor. İncelemelerin tamamlanmasının ardından teleferik tesisleri hizmet vermeye başlayacak.

AB standartlarına uygun olarak yeniden tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak olan Balçova Teleferik Tesisleri, çok daha güvenli ve daha modern bir şekilde dizayn edildi. Her biri gökkuşağının bir renginde olacak şekilde tasarlanan 20 adet 8’er kişilik kabinlerde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis 12 milyon TL’ye mal oldu.