Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Mayıs

Menemen’in “iki yakası” buluştu

TÜMÜ PAYLAŞ

Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
Menemen’in “iki yakası” buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapımını tamamladığı Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları törenle hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 milyon liraya mal olan kavşak yatırımında 44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yaptığı Köprülü Kavşak, törenle hizmete açıldı. Menemen ilçesinin iki yakasını birleştiren ve Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının verildiği kavşağın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına, geçtiğimiz gün babası Ramiz Şahin'i kaybeden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e baş sağlığı dileyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, evlerin çok yakınından geçen bu kavşağın zor bir proje olduğunu ancak açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, 44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını, kavşak ve bağlantı yollarının 7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

“Haşhaşi” benzetmesine sert tepki
Konuşmasında genel seçimlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürütülmesini eleştiren Başkan Kocaoğlu, Türkiye genelinde sadece İzmir'de, Büyükşehir ve ilçe belediyeler ağırlıklı siyaset yapıldığına değindi ve AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmir ile ilgili tweetlerine sert tepki gösterdi. Başkan Kocaoğlu, “Diyarbakır Milletvekili İzmir'e gelmiş, Adalet Kalkınma Partisi'ne oy istemiş. En doğal hakkıdır. Ondan sonra ayrılmış, 20'ye yakın tweet atarak İzmir'i eleştirmiş; İzmir'i hırpalamaya çalışmış ve İzmir'in yaşam biçimine laf etmiş. İzmirli hemşehrilerimize 'haşhaşi' demiş. İzmir'e Adalet Kalkınma Partisi yönetimi tarafından çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı. Onları hepiniz biliyorsunuz. 'Faşist İzmir' denildi. 'İnancı zayıf İzmir' denildi. 'Gavur İzmir' ima edildi. En son bomba; bizi 'haşhaşi' yaptılar! Tüm İzmirli hemşehrilerimizi 'esrarkeş' yaptılar. Bu ne biçim zihniyettir? Bu İzmir'e nasıl bakıştır? Bu ne biçim değerlendirmedir, ne biçim siyasettir?” dedi.

Bu sözleri duyduğunda kanının donduğunu söyleyen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siyaset adam gibi, efendice, etik kuralları göz ardı etmeden, kimsenin işine, gücüne, ahlakına, çoluğuna, çocuğuna, yaşam biçimine, inancına, ırkına, dinine, diline laf atmadan, kendi yapacağın hizmetleri söyleyerek yapılacak bir iştir. Ve eğer adam gibi yapıyorsan; genel siyasetçi olarak 78 milyon insanını, yerel siyasetçi olarak İzmir'de 4 milyon 150 bin İzmirli'yi, Menemen'de 150 bini aşkın kişiyi, köylüsüne, kentlisine aynı nazaran bakıp hizmet ediyorsan, yaptığın ulvi bir görevdir. Ama siz siyaseti her türlü ticarete, hizmet dışı işlere alet ederseniz, siyaset kurumu kirlenir. Siyaset kurumu kirlenince, sağlıklı insanlar siyasetten kaçar. O zaman ülkeyi sağlıksız insanlar yönetir. Sağlıksız insanlar yönetirse, işte böyle olur. Diyarbakır'dan gelir bir kendini bilmez milletvekili, İzmirli'ye 'haşhaşi' der. İzmirli'nin yaşam biçimine saldırır”.

Körfez "pis" diyerek "haşhaşi" lafını ört bas edemezler
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Delican'ın İzmir Körfezi ile ilgili twettlerine de değinen Başkan Kocaoğlu, Delican'ın öncelikle İzmirliler'e “haşhaşi” diyenden hesap sorması gerektiğini hatırlatarak, “Körfez'de iki tane süpürge aracı ile gün ışığından gün batımına kadar temizlik yapıyoruz. Kuytu yerlerde dalgayla birlikte yüzen atıklar, naylonlar birikebiliyor. Onu da gezici ekiplerimiz topluyorlar. İzmir Körfezi'nin kuytu yerlerinde böyle fotoğraflar çekilebilir. AKP İl Başkanı da böyle bir fotoğrafın altına 'Hani Körfez'de yüzecektik?' diye yazmış. Sen o tweeti atacağına, İzmirli'nin il başkanı olarak önce İzmirli'ye 'haşhaşi' diyenin peşine düşmelisin! Onun hesabını soracaksın ki, senin İzmir'de yaşadığın, İzmirli olduğun, İzmirli yaşam biçimini sindirdiğin, İzmirli'ye saygı duyduğun belli olsun. Ona göre de gidip oy isteyeceksin. Gündemi değiştirmek için Körfez'in kıyısında biriken, belki de senin adamlarının attığı çöple, manipülasyonla; İzmir'e 'haşhaşi' diyen kendini bilmez adamın bu davranışını örtbas edemezsin. Kimse sana bunu ört bas ettirmez. Uyanık olalım; uyanık olalım ki, ülke aydınlığa çıksın. Uyanık olalım ki, ülkenin gelir dağılımı düzelsin” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu’na teşekkür
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, köprülü kavşak yatırımı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek, kavşağa laikliğin simge ismi Devrim Şehidi Kubilay'ın adının verilmesinden ayrıca mutluluk duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Başkan Kocaoğlu'na Menemen vazosu ile ilçede yetişen sebzelerden oluşan bir meyve sepeti armağan etti. Esatpaşa Mahallesi sakinleri de Başkan'a teşekkür ederek çiçek sundular.

Kaskatlı havuz ve çocuk oyun alanları da var
Törenin ardından, Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ile birlikte bağlantı yolları da hizmet vermeye başladı. Köprülü kavşak, TCDD’nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlıyor. Kavşak ve bağlantı yolları için 770 metrekarelik köprü, 350 metre uzunluğunda istinad duvarı, 1.2 kilometre yol ve tretuvar yapımı gerçekleştirildi. Kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında yeşil alan ve peyzaj, kaskatlı havuz, çocuk oyun alanı düzenlemesi yapıldı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber