Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Mayıs

İZVAK buluşması

TÜMÜ PAYLAŞ

İZVAK buluşması
İZVAK buluşması
İZVAK buluşması
İZVAK buluşması
İZVAK buluşması
İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) ödülleri, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Arif Koşar, İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ali Salbaş ve İzmirli spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak 5 bini aşkın sporcu ile 37 branşta spor ve eğitim etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Amatör ruhla yapılan çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası alanda bir çok başarıya imza attığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, 2013 yılında Türkiye'de Fenerbahçe'den sonra en çok kupa alan kulüp olduklarını ve 2014 yılında 210 madalya kazandıklarını hatırlatarak, “Sadece geçen yıl uluslararası alanda 11 kupamız var. Bunların 3’ü Avrupa Şampiyonluğu, biri de dünya üçüncülüğü” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin spor anlayışı ilgili bilgiler de veren Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

Hedef centilmen sporcular yetiştirmek
“Kesinlikle profesyonele kaçmıyoruz. Profesyonel kulüpler için başarılı oyuncular yetiştiriyoru. Hedefimiz daha çok çocuğa ulaşmak. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve sporcu centilmenliği ile yetiştirmek.. Profesyonel sporu profesyonellerin yapması gerektiğini düşünüyoruz. Ama diğer taraftan da farklı branşlarda önemli başarılarımız var. Son olarak, iki yıl önce kurduğumuz Ampute takımımızı şampiyon yaptık. Gelecek yıl Süper lig’de mücadele edeceğiz. Buz Hokeyi takımımız da yine birkaç yıl içinde şampiyonluklar yaşadı. Bu başarılar bizi çok mutlu ediyor.”
Göztepe Futbol, Karşıyaka Basketbol ve Arkas Voleybol takımlarını elde ettikleri başarılar nedeniyle kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı, “İzmir'de bir şeyler değişiyor. Bundan sonra İzmir, daha büyük başarılara imza atacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı bir dönem potansiyelinin altında kalan İzmir’in hafif bir durağanlık yaşaması bile belli sıkıntılara yol açmıştı. Şimdi bu aşıldı. İzmir hem kendi gücü hem de merkezi hükümetten gelecek desteklerle koşabilecek bir kent” dedi.
Konuşmaların ardından Uluslararası U1 Futbol Turnuvasını düzenleyen Altınordu’ya, Türkiye Erkekler 1. Voleybol Ligi Şampiyonu Arkas Spor Kulübü’ne, Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Göztepe Spor Kulübü’ne, Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’na ve hem Türkiye Basketbol Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Karşıyaka Spor Kulübü’ne ödülleri takdim edildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber