Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Mayıs

İZSU’dan indirim müjdesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İZSU’dan indirim müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, konut dışı ve tarım suyu tarifelerinde yüzde 4 ile 50 arasında indirim yapacak.

Su tarifesini 2014 yılı Temmuz ayında artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, önümüzdeki Haziran ayından itibaren bu kez su fiyatlarında indirime gidiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen karara göre, indirimden konut dışı olarak tabir edilen ofis, işyeri sahipleri, şantiyeler, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayanlar, resmi daireler, artezyen suyu kullanan resmi daireler, hastaneler ve sanayiciler ile özel okullar yararlanacak.

İndirim oranları
Yapılan düzenlemeyle konut dışı ve şantiye tarifesinde kademe kaldırıldı. KDV hariç 0 - 10 metreküpe kadar 8.25, 11 metreküp üstü 9.49 TL olan su tarifesi kademesiz olarak 7.88 TL'ye geriledi. Buna göre 20 metreküp su kullanımında su bedeli olarak daha önce 177.40 TL ödenirken;  yeni tarifeye göre 157.60 TL ödenecek. Birinci kademeye göre indirim oranı yüzde 5, ikinci kademeye göre ise yüzde 20 oldu. Sanayi tesislerinde de 8.19 TL. olan suyun metreküpü yüzde 4 oranında düşürülerek 7.88 TL'ye çekildi. Özel okullarda 8.20 TL olan su tarifesi ise yine yüzde 4 oranında indirilerek 7.88 TL'ye düşürüldü.

Tarım suyuna yüzde 50 indirim
İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde yaptığı değişiklik, en çok orman köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan aboneleri sevindirecek.  Tarım ilçe müdürlüklerinden tarım ve hayvancılık yaptığına dair belge getiren aboneler için daha önce 87 kuruş olan su tarifesi, yüzde 50 indirim yapılarak 43 kuruşa indirildi.
Sanayi atık su tarifelerinde kademe kaldırıldı. Resmi dairelerde su tarifesi 8.09 TL.'den yüzde 7.5 oranında indirim yapılarak 7.52'ye indirildi. Resmi okul ve hastanelerde yüzde 9.5 oranında indirim yapılarak suyun metreküp fiyatı 8.20'den 7.52'ye çekildi. Turistik tesislerde 7.65 olan su tarifesi ise 7.88 TL olarak uygulanacak. Kendi artezyen suyunu kullanan ve İZSU'nun kanal sistemine atık suyunu gönderen resmi okul ve hastanelerden alınan atık su bedeli ise yüzde 22 oranında indirilerek 4.74 TL'den 3.89'a düşürüldü. İZSU'nun yeni su ve atık su tarifesi 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber