Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Mayıs

Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirisine sert çıktı: “Yıldırım’ın sözleri ibret vesikası”
Gaziemir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen Ata Evi-Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir’i eleştiren Binali Yıldırım’a sert çıktı: “İzmir fuarcılığı büyütmek ve İzmir’i kalkındırmak üzere dev eser yaptık. Bunu eleştirmek, buna belden aşağı vurmak nasıl bir duygudur, düşüncedir? Belediye Başkanlığı bittikten sonra yaşarsam, bütün bunları ibret vesikası olarak saklayacağım. Gelecek kuşaklara Türkiye’deki yerel yönetimin izleri olarak bırakmak istiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi’nin ortak hizmet protokolüyle hayata geçirdiği Ata Evi-Sağlıklı Yaş Alma Merkezi törenle açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden seçim kampanyası yürütülmeye çalışılması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daha önce “bu genel seçim yerel seçimle, yerel yönetimle ilgilisi yok. Siz milletvekili olacaksınız. Genel siyaset konuşun. Hükümetin ne yapması gerektiğini konuşun. Devlet kurumlarındaki erozyonu önlemek için ne yapacağınızı konuşun. Ülke genelinde üretimi artırmak için, üretim seferberliği için, ekonominin büyümesi için ne yapacağınızı konuşun. Makro politikaları konuşun ama belediyeyi bu işe karıştırmayın. Zaten geçtiğimiz yıl yerel seçimden çıktık, orada herkes kucağındaki taşı döktü” diye centilmence uyarıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu uyarı maalesef hiç dikkate alınmadı. Hatta dozu artırıldı. O nedenle birkaç konudaki yanlışlıklar konusunda kamuoyunu yeniden bilgilendirmek zorundayım: Efençukuru altın madenine İzmir Büyükşehir Belediyesi kesinlikle ruhsat vermemiştir. Sonuçta yönetmelik ve mevzuat değiştirilmiş; taş ocaklarına, madenlere ruhsat verme yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp Valiliğe verilmiş, 1 hafta sonra da dönemin İzmir Valisi Efemçukuru’ndaki altın madeninin ruhsatını vermiştir. Bizim uzaktan yakından alakamız yoktur. Burası yarımadanın su ihtiyacını karşılayacak Çamlı Baraj Havzası’ndadır. İzmir’in su ihtiyacının yüzde 38’ini karşılayan Tahtalı Havzası ile de yakinen irtibatlıdır. Hatta ilk planlarında Tahtalı Havzası’ndan da yer alıyordu, sonra kağıt üzerinde dışarıda bırakıldı. Geçenlerde Güzelbahçe Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri, Sayın Bakan Veysel Eroğlu’na altın madeni konusunda soru yöneltiyor ve buranın kirlendiğini, sağlığa zararlı olduğunu söylüyor. O da ‘Siz sorunlarınızın çözülmesini istiyorsanız bize oy vereceksiniz, oy vereceksiniz ki sorunlarınızı çözelim’ diyor. Bu söze yorum yapmıyorum, sadece İzmirli hemşehrilerimin bilgisine sunuyorum.”

Tam 2 yıl oldu
“Şimdi projeler yapılıyor, ‘Efes’e kanal yapalım, gondollar gelsin’ diye. Efes’e kanal açmayı düşünürken, önce elimizdeki değeri bilelim, körfezin alüvyonlarla dolmasını önleyelim. Burada acı olan konu; biz TCDD ile beraber ihaleye çıktık. 2 tane devlet kurumunun ortaklığında çıkılmasına rağmen tam 2 senedir, yani 15 Mayıs 2013’ten bu yana ÇED raporunu almak için bekliyoruz. Bu konuda isteklerimizi dile getirdiğimizde Sayın Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu ‘Ben cevap vermem Büyükşehir Belediye Başkanı’na şube müdürüyle muhatap olacak’ demiştir. İzmirlilerin 3 dönemdir seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’in çıkarları için herkesle görüşür, anlaşır. Hiç de gocunması, gücenmesi yoktur. 5 yaşında tütün tarlasından gelmiş ve böyle bir mevkiye ulaşmıştır. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı’nı şube müdürüne havale ederek beni ve İzmirliyi horlamaktadır. Horladığın, küçük gördüğün bir kente neden milletvekili adayı olmak için gelirsin? O da ayrı mesele!”

Belden aşağı vurmak!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Konak Tünelleri ile ilgili ‘biz deliği deldik, tüneli açtık gerisi Büyükşehir’in işi’ açıklamasına da yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Konak Tüneli açılıyor. İşe başlarken de Binali Bey’le konuşmuştuk. Şimdi seçim arifesindeyiz ve böyle bir söylemle topu atıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de, diğer belediyelerimiz de yol işinden, baraj, su gölet işinden anlar ama bunları Türkiye’de en iyi bilen, bilmesi gerekenler; yolsa Karayolları, barajsa DSİ’dir. Onlardan biz de bilgi olarak yararlanıyoruz. Karayolları’na talimatla tünel açtıracaksın, gerisine de ‘ben karışmam’ diyeceksin. Burada bir problem var” diye konuştu.
Yıldırım’ın Fuar İzmir hakkındaki eleştirileriyle ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Çalışacaksınız üreteceksiniz. Biz Fuar İzmir için kapı kapı gezip kamulaştırma yaptık. Sadece bu iş 5-6 yıl sürdü. Dünyada hiçbir metropol, hiçbir kent, ‘bu kenti kalkındırmak için 400 milyon lira para harcayacağım, bu kenti kalkındıracağım’ diye yola çıkmadı. İzmir fuarcılığı büyütmek, İzmir’i kalkındırmak, İzmir’in ve Türkiye’nin ürünlerini tanıtmak ve fuara gelen katılımcı ve ziyaretçileri İzmir’de ağırlamak üzere dev eseri yaptık. Bunu eleştirmek, buna belden aşağı vurmak nasıl bir duygudur, düşüncedir? Bu yazıları ömür boyu saklayacağım. Belediye Başkanlığı bittikten sonra yaşarsam, ibret vesikası olarak gelecek kuşaklara Türkiye’deki yerel yönetimin izleri olarak bırakmak istiyorum” dedi.

Devlet memuru siyaset yapmamalı
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürü var Selahatin Varan. Devleti temsil ediyor, devlet memuru… Ama 2 günde bir Büyükşehir aleyhinde beyanat veriyor. Birkaç gündür de DSİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı’ndan oluşan 10 kişilik bir heyet, Büyük Kanal Projesi’ni ve arıtma tesislerimizi geziyor. İki şık var. Ya bizi denetleyip ceza kesmek ve bu arada Bakan’a da eleştirecek malzeme yetiştirmek için değerlendirme yapıyorlar. Ya da İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yaptığı yatırımların kalitesini, kullandığı teknolojiyi, dev pompaları, arıtmaları, çamur kurutma ve çürütme tesislerini gezip bilgilenmek istiyorlar. Yani öğrenmek istiyorlar. Birkaç güne kadar hangisi olduğunu öğreneceğiz. İkincisi kesin ama bunu tabi ki söylemeyecekler. Büyük ihtimalle eleştirecekler ve ceza kesecekler.”
8 Haziran’dan sonra herkesin normal hayatına geri dönmesini dileyen Başkan Kocaoğlu, “Devlet memurları siyasi parti tutar ama herhangi bir siyasi partinin borazanlığını yapamaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi Türkiye’nin imarından, gelişmesinden, şehirciliğinden sorumlu olan bir bakanlığın İzmir gibi üçüncü büyük kentin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, devlet memuru siyaset yapamaz, yapmaması gerekir. Buradan kendisini uyarmak ihtiyacını duydum.”

O istese de halk bırakmaz
İzmir’deki sosyal belediyeciliğinin örnek gösterildiğini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise “Biz insanlara hizmet ediyoruz. Doğru yapmaya çalışıyoruz. Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda ender belediyeler arasında.. İzmir kendi yağıyla kavruluyor. Bizde çalma çırpma yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı çalışmalarla efsane olmuş bir isim. Kendi belediye başkanlığını bırakmak istese de halk onu bırakmaz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bize verdiği destek için teşekkür ederim” diye konuştu.
Sağlıklı yaş alma merkezinin bir ilçeye yapılabilecek en güzel hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez de, merkezin hayata geçirilmesinden gösterdikleri çaba için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi’ne teşekkür etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber