Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Mayıs

3 aylık temizlik 3 haftada bitecek

TÜMÜ PAYLAŞ

3 aylık temizlik 3 haftada bitecek
3 aylık temizlik 3 haftada bitecek
3 aylık temizlik 3 haftada bitecek
3 aylık temizlik 3 haftada bitecek
3 aylık temizlik 3 haftada bitecek
İZSU, yağışlı mevsimin bitmesinin ardından Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışması başlattı. Geçtiğimiz yıl yapılan betonlama çalışması nedeniyle daha önce 3 ay süren temizliğin bu sene 3 haftada tamamlanacağı açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı geçen kış ayının ardından yoğun yerleşim bölgelerinden geçen Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmasına başladı. Her yıl olduğu gibi iki derede yapılan rutin temizlik çalışmalarının, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen zemin iyileştirme çalışması nedeniyle bu kez kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.
İki derenin Körfez’de birleştiği noktada set kuran İZSU ekipleri, su çekme işlemlerini tamamlayarak temizlik çalışmasına başladı. Ege Mahallesi önü ile Sümerbank Köprüsü arasından kepçelerle 50 kamyon malzeme çıkarıldı. İZSU Halkapınar Su Fabrikası’nın bulunduğu noktadan geçen Arap Deresi’nde de su çekerek temizlik çalışmalarına başlandı.

Betonlama devam edecek
Çalışmalar kapsamında, Sümerbank Köprüsü ile viyadük ayakları arasında kalan ve zemin iyileştirmesi yapılan beton bölümde de çamurlar alınacak. Ardından da Meles Deresi viyadük ayakları ile iki derenin birleştiği noktaya kadar balçık olan zeminde iyileştirme çalışmasına başlanacak. 17 bin metrekarelik bölümde yapılacak betonlama çalışmaları Eylül ayında tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl 13 bin metrekarelik alanda yapılan betonlama çalışması ile birlikte, derenin 30 bin metrekarelik alanı bataklıktan kurtulmuş olacak. Böylelikle temizlik çalışmaları daha kısa sürede bitirileceği için yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmasının önüne geçilmiş olacak.
Meles Deresi’nin Sümerbank Köprüsü ile Körfez’e çıkış noktası arasında durgun birikintilerde, özellikle organik ve inorganik içerikli malzemelerin aşırı sıcaklarda kokuya neden olduğunu belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altına kadar bölümünün zemini bataklık olduğu için iş makinelerini dere içine sokamıyor ve sadece belli bölümlerini temizleyebiliyorduk. Şimdi zemin beton olduğu için araçlarımız dere içine rahatlıkla girecek ve temizlik çalışmalarını koku oluşmadan kısa sürede tamamlayacağız. Bu çalışma bize büyük hız kazandıracak. Geçtiğimiz yıllarda 3 hafta süren set kurma ve su çekme işlemini 5 günde tamamlarken, her iki derede 3 ay süren temizlik çalışmalarının süresini de 3 haftaya indireceğiz. Meles Deresi’nin Arap Deresi ile buluştuğu noktaya kadar olan bölümünde yapılacak zemin iyileştirme çalışması ile birlikte daha da hız kazanacağız” diye konuştu.

Binlerce kamyon malzeme çıkmıştı
İZSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl 3 ay süren çalışmayla Meles’in Sümerbank Köprüsü ile İzmir Limanı istikametinde viyadük altlarına kadar olan bölümünde, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için, 350 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki derenin 13 bin metrekarelik alanında (iki futbol sahası) balçık zemini betonla kaplamıştı. Aynı dönemde dere tabanının bir bölümü de kil ve istifli taşla dolgu yapılarak betonlandı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün kendi ekipleriyle gece-gündüz sürdürdüğü çalışmada 1.2 milyon liralık harcama yapılmış, çalışmalar sırasında 5 bin 713 kamyon malzeme taşındı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber