Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Mayıs

“Hiç yakışmadı”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Hiç yakışmadı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfeze ÇED’le ilgili talebi konusundaki sorulara “Başkan benim muhatabım değil. Ona Şube Müdürüm cevap versin” şeklinde yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu açıklamasını “Devlet bürokrasisini bilen, 7-8 yıldır bakanlık yapmakta olan bir kişiye bu açıklama hiç yakışmadı. Bu kentin 11 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı üstlenmiş bir kişiyi ‘şube müdürüne havale’ ederse, o Bakan Bey’le bizim hiçbir işimiz olmaz. Ona en güzel yanıtı İzmirliler verecektir” şeklinde değerlendirdi.

İzmir’de genel siyasetin muhalefet tarafından Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha önce bu konuda uyarılarımız olmuştu. Sonra daha güçlü bir açıklama yaptık. Özellikle İzmir körfezinin 2 yıldır bekleyen ÇED onayı konusunu gündeme getirdik. ‘Onlar konuşur, biz yaparız diyorsunuz ya! Hadi körfezin ÇED işin çözün! Hadi yapın bakalım!” diyerek..

Ama Sayın Bakan, “Başkan benim muhatabım değil. Ona Şube Müdürüm cevap versin” gibi garip bir açıklama yapmış. Çok üzüldüm.. Tabii kendi adıma değil, Sayın Bakan adına çok üzüldüm. Acaba Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun veya başka herhangi bir AKP’li büyükşehir belediye başkanına ‘Benim muhatabım değilsin; sana şube müdürüm cevap versin’ diyebiliyor mu? Bu konuşma, İzmir’den aday olan Bakan Eroğlu’nun İzmir’e ve İzmirlilere bakış açısını da göstermektedir. Maalesef İzmir’e şaşı bakmaya devam ediyorlar. Devlet bürokrasisini bilen, 7-8 yıldır bakanlık yapmakta olan bir kişiye bu açıklama hiç yakışmadı. İzmir, Türkiye’nin en çok katma değer üreten illerinden biri; en ileri, en aydınlık kentidir.”

Bakan Eroğlu’nun “Haliç’i devlet değil İSKİ temizledi” sözüne de gönderme yapan Başkan Kocaoğlu, “Biz de körfezimizi kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Devletten istediğimiz sadece bir izin, bir imza.. Gerisini kendimiz hallediyoruz zaten” diye konuştu.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber