Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Mayıs

İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir yapıyorsa, Türkiye de yapabilir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyon ve kamulaştırmalarla birlikte 10.5 milyon liraya mal edeceği Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesinin temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende iktidar talebini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Kimse endişe etmesin; İzmir tek başına bütün sorunlarını aşıyorsa; tek başına kendi metrosunu yapıyor, Kadifekale’yi yeniden düzenliyor ve Avrupa’nın en büyük fuarlarını açıyorsa, o zaman biz de bütün Türkiye’de bunların tamamını yapabiliriz” diye konuştu CHP Genel Başkanı, “Çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların, sokaklarında özgürce gezdiği güzel bir Türkiye için çalışacağız. Orada sadece hortumcular rahatsız olacak. Söz veriyorum, bütün hortumları keseceğim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirdiği Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesinin temeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP kurmayları, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle atıldı.
İzmir'in belediyeler açısında şanslı bir kent olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kent kültürünü içselleştiren başkanların kente büyük hizmetler verdiklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Bir meydan düşünün, örneğin İstanbul’u kıyaslıyorum; onlar meydana gökdelen yaparlar, biz meydanı halka açıyoruz. Onlar toplanmayı yasaklarlar, biz halkı meydanlarda buluşturacağız. Kentlerde yaşayanlar enerjilerini meydanlarda boşaltırlar, bayramlarda, hüzünlü günlerde bir araya gelirler, kent kültürünü yaşatırlar. Meydan aynı zamanda istihdam demektir, etraftaki bütün dükkanlar kazanır, yani esnaf kazanır. Meydanlar uygarlaşmanın temel aktörlerinden biridir. Sadece İzmir’in değil her kentin, her ilçenin ayrı meydanları olması lazım. İnsanlar huzur içinde meydanlara çıkıp, 24 saat yaşayan bir kentte yaşamalılar, bütün sevinçlerini orada diğer insanlarla özgürce paylaşmalılar” dedi.

İzmir'i örnek gösterdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın en hızlı gelişen belediyelerinden biri olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir sınav verdi. Eğer yurtdışındaki bir kuruluş İzmir’in mali gücünü 'Türkiye'nin mali gücünden daha yüksektir' diye karne veriyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar sağlıklı çalıştığını çok daha iyi bilmemiz gerekiyor” diye konuştu. İktidarın seçim bildirgesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini yaptığı projeyi de koyduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Neyse başkanımız açıkladı da, hani o düşen sayfalar var ya, sayfalardan birisini daha çıkardılar. Zaten o projeyi Büyükşehir yapıyor” dedi.
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz İzmir’in başarısını Türkiye’ye taşımak istiyoruz. İzmir’de neler yapılıyorsa, Türkiye’de de yapmak istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele ediyoruz. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Çocuklarımız için gideceğiz, anne-babamız için, torunlarımız için, güzel Türkiye’miz için gideceğiz; bayrağımız için, yaşanacak bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için sandık başına gideceğiz. Sizden tek bir isteğim var. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir yurttaşımızı ikna edin ve onunla beraber güle oynaya sandığa gidin. Ona deyin ki, 'yaşanacak, huzurlu bir Türkiye için sandığa gidiyoruz. Barışın egemen olduğu Türkiye için sandığa gidiyoruz'.”

“Hortumlarını keseceğim”
Seçim bildirgelerinin hükümet programı gibi olduğunu belirten CHP lideri şöyle devam etti:
“Sorunu olan her kesimin sorunlarına çözüm ürettik. Bizim seçim bildirgemizi bütün siyasal partiler tarafında kabul edildi, iktidar dahil. 'Şu proje yanlıştır' diyemiyorlar, 'parayı neren bulacaksın' diyorlar. Parayı bulacağız, Türkiye’yi yücelteceğiz. Kimse endişe etmesin, İzmir tek başına bütün sorunlarını aşıyorsa, tek başına kendi metrosunu yapıyorsa, Kadifekale’yi yeniden düzenliyorsa, Avrupa’nın en büyük fuarlarını İzmir’de yapıyorsa, meydanları açıyorsa, o zaman biz de bütün Türkiye’de bunların tamamını yapabiliriz. Devletin kaynakları, bütçesi var. Biz tercihimizi halktan yana kullanacağız; işçiden, çiftçiden, emekçiden, üretenden, sanayiciden yana kullanacağız. Halk için kullanacağız, refahı tabana yayacağız. Sözüm söz, 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evin en az 750 liralık geliri olacak. Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz, sözüm söz Kılıçdaroğlu sözü. 6 milyon 200 bin işsizimiz, 17 milyon yoksulumuz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. Geliri 1000 liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Türkiye bütün bu sorunları aşabilir, refahı tabana yayabilir, huzur içinde, barış içinde yaşayacağımız Türkiye’yi yeniden inşa edebiliriz. Hedefimiz, hepimizin rahat yaşacağı bir Türkiye. Çatık kaşlı insanların değil, güler yüzlü insanların, sokaklarında özgürce gezdiği güzel bir Türkiye. Bunun için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Kavgadan, dövüşten, gerginlikten bıktık; huzura, gelire, zenginleşmeye, iş bulmaya, alın terini değerlendirmeye ihtiyacımız var. Herkesin kazanacağı yeni bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye. Yaşanacak Türkiye’de sadece bir grup rahatsız olacak, onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum, bütün hortumlarını keseceğim.”

Güven, inanç ve başarı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında, İzmir'in kalkınmasına dikkat çekti. Sadece belediye hizmetlerini yapmakla kalmadıklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Ekonominin kalkınması için, ticaretten sanayisine, ticaretinden limanına, hizmet sektöründen, turizmine, kültür-sanatına kadar tüm sektörleri kalkındırmak için, gençlerimize, işsizlerimize iş-aş yaratmak için mücadele ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimiz bize güveniyor, biz de onlara güveniyoruz. Bu güven ve inanç ortamı içerisinde kentimizi kalkındırıyoruz. Örnek bir belediyecilik, örnek bir yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz” dedi.
6 dönümü aşkın Kasaplar Meydanı ve Yer altı Parkı düzenlemesi için 10 milyon 500 bin TL'lik bir harcama yapacaklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Burada ayrıca Buca'nın 3 adet nadide, terkedilmiş, yok olmakla burun buruna kalmış tescilli binasını da kurtarıyoruz. Bu meydan Bucamıza çok yakışacak” dedi.

“Keşke Ankara'ya inanmasaydım"
Büyükşehir Belediyesi olarak Buca'nın ulaşım sorununu çözebilmek için İZBAN’ın ardından tramvay projesine de başlayacaklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Merkezi hükümet 4 yıl önce 'Buca’ya tramvayı biz yapacağız' dedi; biz de proje ihalemizi geri çektik. Eğer Ankara'ya inanmasaydım, bugün Konak-Karşıyaka tramvayı gibi Buca tramvayı çalışmaları da başlayacaktı. İnandığım için sizden özür diliyorum. Ama şimdi ihaleye çıkıyoruz. Projemizi tamamlayacağız; zaten güzergahımız belli” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte 81 bin metrekarelik Şirinyer Parkı için çalıştıklarını ve Buca'nın merkezi olacak bu parkın tüm Bucalıları buluşturacağını, kucaklaştıracağını da sözlerine ekledi.

Gece-gündüz çalışma
Konuşmasında 7 Haziran genel seçimlerinin önemine de dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hep beraber, önümüzdeki 32 gün içerisinde; ülke için, 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için, çocuğunuz için, gelecek nesillerin için ayağa kalkıp CHP'yi iktidar yapmak zorundayız. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp herkesin kapısını çalıp oy istemek zorundayız. Ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Buca'ya çok yakışacak
Göreve geldiklerinden bu yana insana yatırımı öncelikli olarak ele aldıklarını vurgulayan ev sahibi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, yaşanacak bir Buca yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Buca'nın özlemle beklediği projeyi ilçeye kazandırdığını söyleyerek teşekkür eden Piriştina, “İçinde bulunduğumuz alan sadece bir otopark ve meydan düzenlemesi olmayacak; aynı zamanda kente soluk da aldıracak. Bu meydan bittiğinde Buca’ya çok yakışacak” dedi.

Projede neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı ise Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak. Proje için harcanan rakam; 2 milyon 730 bin TL şahıs ve maliye hazinesi kamulaştırması, meydan çevresindeki 3 adet tarihi yapı restorasyonu için 3 milyon 36 bin 187 TL ve 4 milyon 651 bin 560 TL yapım gideri ile birlikte 10 milyon 417 bin TL’yi bulacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce kente; Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kazandırmıştı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber