Hoşgeldin Hıdrellez!

Hoşgeldin Hıdrellez!
Baharın müjdecisi Hıdırellez, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanacak. Gündoğdu Meydanı’ndaki Roman Ateşi Festivali’nde dünyaca ünlü Makedon şarkıcı Esma Recepova sahne alacak.

İzmir’de Hıdırellez 5 Mayıs Salı günü, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek “Roman Ateşi Festivali” ile kutlanacak. Saat 20.00’de Tepecik Flarmoni Orkestrası, 21.00’de Koçani Orkestrası ile birlikte Esma Recepova konser verecek. Gündoğdu, “Roman Divası” olarak kabul edilen ünlü sanatçının şarkılarıyla coşacak.

Aynı gün saat 20.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bir başka Hıdrellez etkinliği daha olacak. Gündoğdu’daki programa katılamayan İzmirliler, İkiçeşmelik Mahallesi, Tepecik İşçiler Caddesi, Gürçeşme Vasıf Çınar İlkokulu, Eşrefpaşa Mahalesi Halitbey İlkokulu, Güney Mahallesi Hamam Sokağı’nda sahne alacak 20 farklı grubun dans ve ritimleriyle Hıdrellez coşkusunu doyasıya yaşayacak.

6 Mayıs Çarşamba günü ise saat 13.30’da Roman Bandosu eşliğinde Basmane Meydanı’ndan başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, 14.30’da Kültürpark’ta konserler ve dans gösterileri olacak.