Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Nisan

İyi ki varsınız çocuklar!

TÜMÜ PAYLAŞ

İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!
Başkan Kocaoğlu ile röportaj yapan Doğa Koleji Bilim Okulu öğrencilerinin gündeminde çevre vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, gençlerin çevreye olan bu duyarlılığının gelecek açısından çok umut verici olduğunu söyledi.

Doğa Koleji Bilim Okulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Müdür Yardımcısı Tuna Aka ve Türkçe Öğretmeni Pınar Soysal eşliğinde gelen öğrenciler, Başkan Kocaoğlu’na hem çiçek hem de sürpriz bir hediye getirdi. Başkan’ın ismini matematik akıl oyunları dersi çalışması olarak bir pano üzerine resmeden minik öğrenciler, bir de röportaj yaptı.

Okullarının internet sitesinde yayınlamak üzere yaptıkları röportajda ağırlıklı olarak çevre sorularına değinen Doğa Koleji Bilim Okulu öğrencilerinin “Şu ana kadar yapamadığınız proje var mı?’ sorusuna Başkan Kocaoğlu’nun yanıtı şöyle oldu:
”Ben en çok İzmir’in çevre yatırımları ve çevrenin korunması açısından dünyada tanınırlığının ve bilinirliğinin oluşmasını istiyorum. Suyumuzu, havamızı, toprağımız, körfezimizi koruyalım istiyorum. Bunlarla ilgili bir çok projeyi yapıyoruz. Bir tek evsel atıkların bertarafı ile ilgili bir türlü tesisi kuramadık. Çünkü tesisi kurmak için yer bulamadık. O da çözülecek inşallah. Bizim çöpümüze uygun dünyadaki en son teknoloji uygulanarak ayrıştıracak ve elektrik üreteceğiz.”
Öğrenciler daha sonra, Çiğli Atıksu Artıma Tesisi’nde yapılan son çalışmalar ve körfez temizliği ile ilgili sorular yönelterek Başkan Kocaoğlu’nun önem verdiği çevre yatırımlarını öğrenmeye çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gençlerin çevreye olan bu duyarlılığından fazlasıyla memnun olduğunu ve gelecek açısından çok umutlandığını söyledi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber