Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

22° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Nisan

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kordon açıklaması

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kordon açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek ekledi: “Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nde kat adetlerini artıracak ve yoğunluk artışına yol neden olacak herhangi bir imar planı değişikliği veya plan notu ilavesi kararı almadığını bildirdi. “Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek “Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor” bilgisini paylaştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin kat yüksekliğine ilişkin tanımına uyulması kararını aldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 2013 yılında yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümlerine 81 ildeki bütün belediyeler uymak zorundadır. Şöyle ki; Yönetmeliğin 2. maddesinde, bu yönetmeliğin genel hükümler, tanımlar ve ruhsata ilişkin hükümlerinin imar planları ve idarelerin çıkaracakları yönetmeliklerle değiştirilemeyeceği belirtilmekte olup belediyelere sadece bunların dışındaki hükümlerde düzenleme yapma yetkisi verilmektedir. Kat Yükseklikleri de, bu yönetmeliğin Tanımlar bölümünde yer almaktadır. Tüm Türkiye’de uygulanmakta olan Yönetmeliğin 16/11 maddesinde; dörtte üçü yapılaşmamış olan imar adalarında yeni yapılacak yapılarda kat yüksekliklerinin ve bina yüksekliklerinin ne şekilde hesaplanacağı açıklanmaktadır. Ancak imar adasının dörtte üçünün yapılaşmış olması halinde, mevcut teşekküle uyulacağı belirtilmektedir. Ayrıca, hiçbir şekilde planda belirtilen kat adedinin ve yapı yoğunluğunun artırılamayacağı kesin hüküm olarak yer almaktadır. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin değiştirilemez hükmü olan kat yükseklikleri tanımı ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile 30 ilçede uygulama birliği sağlanmıştır.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber