Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Nisan

40 yıllık şebekeler yenileniyor

TÜMÜ PAYLAŞ

40 yıllık şebekeler yenileniyor
40 yıllık şebekeler yenileniyor
40 yıllık şebekeler yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleri ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallelerinin içme suyu alt yapısını baştan sona yenileyecek. 3.6 milyon TL’lik yatırım önümüzdeki günlerde başlıyor.

Su kayıp ve kaçaklarıyla mücadelede içme suyu şebekelerini yenileyerek önemli başarı kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şebeke yenileme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. İZSU son olarak Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleleri ile Seferihisar’ın Düzce ve Ulamış mahallelerindeki 35 – 40 yıllık eski şebekelerini yenilemek için çalışmalara başlıyor. 3 milyon 589 bin liralık yatırım için firma ile sözleşme imzalayan İZSU, yer tesliminin ardından imalat çalışmalarını başlatacak. İZSU Gülbahçe, Özbek ve Balıklıova’da 54, Seferihisar Ulamış ve Düzce’de 22 kilometre olmak üzere toplam 76 kilometrelik içme suyu şebekesi döşeyecek.

Özbek Mahallesi’nin Eğriliman bölgesinde daha önce içme suyu şebeke yenileme çalışması yaptıklarını hatırlatan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi: “1970’li yıllarda döşenen, eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık arızaların ve su kesintilerinin yaşandığı Gülbahçe Mahallesi’nde daha önceki yıllarda 18 kilometre uzunluğunda şebeke ve 3 kilometre uzunluğunda da iletim hattı yenilemiştik. Karayolları’na ait alanlarda 17 kilometrelik bölüm kalmıştı. Şimdi onu yapacağız. Çalışmalarımız 14 ay sürecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber