İzmirlinin yeni tutkusu

İzmirlinin yeni tutkusu
7 ülke takımının katıldığı Buz Hokeyi 3. Klasman maçlarında, şampiyonluk heyecanı 10 gün boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’nda attı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği şampiyonada özellikle Türkiye maçlarında Buz Sporları Salonu “kırmızı-beyaz” tezahüratlarıyla inledi. Nefes kesen maçlar sonunda Türkiye, final maçında uzatmalarda yediği golle ikinci oldu. İkincilik kupasını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında kente kazandırdığı, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu, yüksek standartları nedeniyle Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Türkiye ile birlikte 7 ülke takımının yer aldığı klasman maçlarında 10 gün boyunca İzmir’de buz hokeyi heyecanı yaşadı. Milli takımımızı yalnız bırakmayan İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’nun tribünlerini doldurdu. İzmirli taraftarların da desteğiyle oynadığı 5 maçı galibiyetle tamamlayan Türkiye, namağlup olarak çıktığı final maçında Kuzey Kore ile mücadele etti. Final maçına da büyük ilgi gösteren İzmirli taraftarlar, Buz Sporları Salonu’nu “kırmızı-beyaz” tezahüratlarıyla inletti. Türkiye, normal süresi 3-3 biten maçta uzatmalarda yediği golle şampiyonayı ikinci tamamladı. Nefes kesen maç sonunda Kuzey Kore şampiyonluğu elde etti.

Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde Türk Milli Takımı’nın kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi. Aydoğan, son dakikada yedikleri gol nedeniyle üzgün olan milli oyuncularını tek tek teselli etti. Şampiyon olan Kuzey Kore’nin kupasını ise İzmir Valisi Mustafa Toprak verdi. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Temsilcisi Eric Wilson, şampiyona boyunca yaptığı güzel ev sahipliği için İzmir’e teşekkür etti.