Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Mart

İhtişamlı, gurur verici

TÜMÜ PAYLAŞ

İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
İhtişamlı, gurur verici
Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Fuar İzmir, ev sahipliğini yaptığı ilk fuar organizasyonu MARBLE’ın katılımcılarından tam not aldı. Fuar İzmir’i ‘ihtişamlı’, ‘gurur verici’, ‘çok büyük’ ve ‘rahat gezilebilir’ olarak tanımlayan katılımcılar, böyle bir yatırıma imza attığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özkaynaklarıyla 337 bin metrekare alanda kente kazandırılan Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi Fuar İzmir, yine Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE – 21. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile birlikte dün kapılarını açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle dünyaya merhaba diyen Fuar İzmir, MARBLE katılımcılarının da yüzünü güldürdü. Yüzde 168 büyüyen fuar alanından memnuniyetlerini dile getiren sektör temsilcileri, İzmir ile özdeşleşen MARBLE’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımla birlikte dünya sıralamasında daha üst noktalara geleceği konusunda birleşti. Kente 150 milyon doların üzerinde katkı sağlayacağı tahmin edilen fuara bu yıl 1562 firma katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, tören sonrasında tekrar Fuar İzmir’i ziyaret ederek stantları gezdi.

Doğaltaş sektör temsilcileri Fuar İzmir için ne dedi?

Dünyada bir numara olmalıyız
Raif Türk (TÜMMER- Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı) :Yeni fuar alanımız kesinlikle dünya liderliğine koşmakta olan sektörümüze güç katacak, sektörümüzün büyümesini hızlandıracak. Dünyanın en büyük fuar alanlarını arkadaşlarımız bilirler. Kesin ifadeyle diyebilirim ki, bu arkadaşlarımız da dünyanın hiçbir yerinde bu güzellikte, bu ihtişamda fuar kompleksi görmemişlerdir. Bizlere bu gururu yaşatan Başkan Kocaoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum.

Büyük mutluluk
Mevlüt Kaya (Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı) : Dünyanın en güzel fuarının açılışını kutluyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 20 yıldır bu fuardayım. Eğer Sayın Aziz Kocaoğlu arkamızda dik durmasaydı, biz şu anda bunları konuşuyor olmazdık. Bu fuarı hak ve hukuk sınırları içinde kuramazdık. Biz dünyanın üç fuarından biriyiz. İddia ediyoruz, ikinci ve birinci olacağız. 25 yıllık yol haritamızda 5 milyon dolardan 2.5 milyar dolarla geldiysek, neden birinci olmayalım. Bu hayal değil.

İtalya’dan, Çin’den daha iyi
Erol Efendioğlu (Bursa):MARBLE’a 14 yıldır katılıyorum. Yeni fuar alanını çok ihtişamlı buldum. Bina insanı büyük bir ihtişamla karşılıyor. Bu benim çok hoşuma gitti, gurur verici. Çok güzel bir mimari çalışma. Çok beğendim. Umuyorum Kültürpark’tan daha iyi olacak. İzmir’in dünya sıralamasında iddiasının birincilik olması lazım. Şu andaki konumunu birinciliğe yakıştırıyorum. Çok fazla stant alanı olmasına rağmen çok derli toplu. Verona’da, Çin’de geziyoruz ama oralarda çok büyük fiziksel alanları kat etmek zorunda kalıyoruz. Burada o konu da mimari olarak çok iyi çalışılmış. Çok daha kolay şekilde yorulmadan çok daha büyük alanı gezebiliyorsunuz. Böyle bir yatırımı kendi imkanlarıyla başardığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.

Çok doğru bir yatırım
Ragıp Yaşlı (Elazığ):21 yıldır katılıyoruz. Bu sene yeni fuarımız bizi heyecanlandırdı. Bizim için çok önemli bir tesis, bu yüzden sektör olarak buna çok önem vermemiz lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok doğru bir yatırım. Sektörün gelişmesine çok büyük katkısı olur. İzmir bizim sektörümüz için çok özel bir fuar.

Görünce “işte budur” dedim
Mustafa Küçükyaman (Antalya):9 yıldır MARBLE’a katılıyorum. Fuar İzmir çok güzel olmuş. Buraya gelmeden önce Çin’de fuardaydım. İzmir’imize ve ülkemize, sektörümüze bu yakışırdı. Samimi itirafta bulunmak gerekirse, bu yıl ilk kez burada düzenlediği için olumsuzluklarla karışılacağımı bekliyordum ama her şey çok güzel. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projesini kağıt üzerinde görmüştüm; fiziki olarak görünce de ‘işte bu’ dedim. Sektörümüzün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fuarın açılışını doğaltaş sektörü olarak bizim yapmamızın da güzel bir tesadüf olduğunu düşünüyorum.

Müşterilerimizi kendi evimizde gibi ağırlıyoruz
Utku Ersöz (Muğla): 19 yıldır katılıyoruz. Mermer fuarı birçok fuarın aksine, vitrin amacından çok ilişkilerin ve sıcak satışın olduğu bir fuar. İzmir’in ne kadar önemli bir fuar olduğunun farkındayız. Yurtdışında da fuarlara katılıyoruz. Aradaki farkı kıyaslıyoruz. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük bir yatırımı. Dolayısıyla bizlerin de beklentisi çok büyük. Yeni fuar alanı çok rahat, eskisi çok sıkışıktı. Yeteri kadar müşteri ağırlayamıyorduk. Bu fuar, ciddi ticaretin döndüğü bir fuar. Bu anlamda bakıldığında, ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan fuarların başında geliyor. Çin’deki fuarın ciddi bir düşüşte, İzmir’in önemi daha da artıyor. Yurtdışındaki bir çok müşterimizi de kendi işyerimize çağırır gibi fuar standımıza çağırıyoruz. Fuar İzmir ile birlikte MARBLE dünyada daha yüksek sıralara çıkacaktır, bundan hiçbir şüphemiz yok.

Diğer kentlere de örnek olsun
Nuray Kurt (Bilecik) : İzmir fuarına her sene düzenli olarak katılıyoruz. Tesis olarak çok güzel, çok beğendim; umarım böyle devam eder. İzmir fuarı, doğal taşlar açısından önemli bir fuar. Buradaki katılımlar, katılımcılar açısından çok önemli. Umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu yatırım diğer kentlere de örnek olur. Başka şehirler de mermer fuarı yapıyor ama en memnun kalınan fuar İzmir Fuarı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber