“Cennet”te safari

“Cennet”te safari
İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 1.Ulusal Foto Safari ve Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı.

Türü tehlike altında olan çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan ve dünyanın sayılı kuş sulak alanlarından olan İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla bu yıl ilk kez Ulusal Foto Safari ve Fotoğraf Yarışması düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İzmir Şube Müdürlüğü ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) işbirliğinde düzenlenen “Yaban Hayatı” konulu foto safari 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında doğa ve kuş fotoğrafçılarını İzmir Kuş Cenneti’nde ağırlayacak. Katılımcılar, Kuş Cenneti’nde yaşayan yaban yaşamı türlerini doğal yaşam ortam-larında fotoğraflayacak. Ayrıca katılımcıların foto safari süresince çektikleri fotoğraflarla katılabileceği bir yarışma da düzenlenecek.

Para ödüllü yarışmanın Seçici Kurul’u foto muhabiri ve doğa fotoğrafçısı Aykut Fırat, doğa fotoğrafçıları Okyay Bulut, Zafer Kurnuç, Serhat Tigrel, Ömer Furtun, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş ile DMKP İzmir Müdürlüğü temsilcisi Elif Karabulut’tan oluşacak. Yarışmada ilk üç derecenin yanı sıra 7 adet mansiyon ve 15 adet de “sergilenmeye değer eser” belirlenecek.

Son başvuru tarihi 1 Nisan 2015 olarak belirlenen foto safari ve yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler www.izmirkuscenneti.gov.tr internet adresinde yayınlanıyor.