Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

17
Mart

“Her karış toprağımızda şehit kanı var”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Her karış toprağımızda şehit kanı var”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, kentteki şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcilerini ağırladı.

İzmir’de faaliyet gösteren şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Derneği ile Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin temsilcileri hazır bulundu. Şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcilerini ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı var. Çanakkale’den bugüne kadar Türkiye’deki her aileye mutlaka bir şehit acısı düşmüş, her ailede biri gazi olmuştur. Geçmişte birçok ülkenin hayalleri bizi bazı sıkıntılara soktu. Bizim görevimiz yeni nesillere bu bilinci ve vatan sevgisini aşılamaktır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, 20 Temmuz 1974 yılından sonra özgürlüklerine kavuştuklarını, özgürlüğün paha biçilmez bir değer olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür etti. Ersan, Dr. Sırrı Aydoğan’a şehit ailelerine ve gazilere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden ötürü bir teşekkür plaketi de takdim etti.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber