Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Mart

’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’

TÜMÜ PAYLAŞ

’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
’’Birlikte, ele ele, kol kola...’’
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İzmir 6. Kadın Festivali’ başladı. Açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, tüm dünyada ve ülkemizde kadına şiddetin arttığına dikkat çekerek, "Sadece kadınların, kızların ve kız çocuklarının bilinçlendirilmesi yeterli değil. Erkeklerin, özellikle  erkek çocuklarının küçük yaştan başlayarak kadının baş tacı olduğunu bilmesi, kadınlarla birlikte yürüyerek, kol kola girerek, birlikte üreterek, hayatı paylaşma konusunda bilinçlendirilmesi gerekir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ için düzenlenen ‘İzmir 6.Kadın Festivali’nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kadınlara önemli mesajlar verdi. Başkan Kocaoğlu, "İlklerin kenti İzmir'de kadınlı-erkekli çalışarak, hayatı birlikte paylaşarak Türkiye'ye örnek olmalıyız" dedi.

 

"Kadın Dostu Kent" unvanına sahip İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İzmir 6. Kadın Festivali" Kültürpark Atlas Pavyonu'nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda İzmirli kadın katıldı.

Kadınları ve gençleri meslek sahibi yapıyoruz

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kadın Dostu Kent" imajıyla yola çıktıklarını, İzmir'in kadın hakları konusunda Türkiye'ye örnek olacak kadar ileri olduğunu belirterek, "Ancak bu yeterli değil. Yeterli olması için kadınların daha çok çalışması, yaşama iştirak etmesi, üretmesi ve ekonomik gücünü elde etmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz projelerle kadınlarımıza bu anlamda destek oluyoruz" dedi.

Son yıllarda artan kadına şiddet olaylarına da değinin Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Tüm dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet gittikçe artıyor.  Bu bir salgın haline geldi.  Hepimiz korkuyor, ürküyoruz.  Her televizyonu açtığımızda nasıl bir haberle,  kadın cinayetiyle karşı karşıyla kalacağımızın endişesini ruhumuzda taşıyoruz.  Bunun çarelerini bulmak ve yaşama geçirmek zorundayız. Bu sadece hanımların bilinçlenmesi,  kız çocuklarının, genç kızların bilinçlenmesi ile değil erkeklerin de özellikle çocukluktan başlayarak bilinçlenmesi ile gerçekleşebilir. Erkeğin kadını baş tacı yapması,  birlikte yürümesi, kol kola girmesi,  birlikte üretmesi,  kazanması,  birlikte paylaşması,  yaşamın her kademesinde birlikte yürümesi gerektiğinin bilincine varması gerekiyor.

Göç alan kent İzmirimiz'de de kente yeni gelen kadınlarımızla çalışan kadınlarımızın kenetlenmesi gerekiyor. Bunun için bizim yürüttüğümüz "Abla-Ağabey-Kardeş Projesi" gibi projelerin ilçe belediyelerimizce de yaygınlaştırılarak büyümesi çok önemli. İzmir'in ve özellikle İzmirli kadınlarımızın Türkiye' ye  örnek olması gerekiyor.  Madem ki ilklerin kentiyiz,  madem ki en ileri kentiyiz, ileri olmanın  sorumluluğunu taşıyarak;  ülkemize kadınlı- erkekli hem çalışarak, hem hayatı paylaşarak örnek olmamız gerekmektedir. Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Bir daha kadınlar işkence görmesin, bir daha kadınlar dayak yemesin ve öldürülmesin diyorum" dedi.

Başkan Kocaoğlu,  törende açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, 260 derneğin kadınlarının el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Renkli program

Festival kapsamında; 8 Mart 2015 Pazar günü 5 No’lu Hol’de Melodika Kadın Müzik Kolektifi’nin saat 15.00’de konser programı olacak.

9 Mart 2015 Pazartesi yapılacak etkinliklerin ilk adresi yine 5 No’lu Hol (Atsal Pavyonu) olacak. Saat 15.00’de “Mor’a Çalar Kadın Müzik Grubu” sahne alacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 17.00’de ise Mert Fırat, Aslı Tandoğan ve Volkan Yosunlu’nun rol aldığı   “Bütün Çılgınlar Sever Beni” isimli  tiyatro oyunu  İzmirlilerle buluşacak.

Festivalin son günü 10 Mart’ta ilk olarak Karaca Otel’de 09.00 ile 16.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Planlaması Vakfı ortaklığı ile “Kadın Çalışmaları ve Kadın Sağlığında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu çalıştay düzenlenecek. 13.30’da Fuar Gençlik Tiytarosu’nda İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin “Güle Dikeni Batar mı?” isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluşacak. Festival, saat 15.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın Atlas Pavyonu’ndaki kanseri ile sona erecek.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber