Şubat

Kazada hasar gören üst geçit yenilendi

Kazada hasar gören üst geçit yenilendi
Bir kamyonun çarpması nedeniyle kapatılan Çiğli Santral Durağı üst geçidi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilenirken led aydınlatmalarla süslendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yükseklik sınırlarına uymayan, iş makinesi yüklü bir kamyonun çarpması sonucu kullanılmaz duruma gelen Anadolu Caddesi Çiğli Santral Durağı yaya üst geçidini yenileyerek hizmete aldı. Meydana gelen kaza sonucu hizmete kapatılan üst geçitten vatandaşların tekrar yararlanabilmesi için acil ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, üst geçidin çelik yürüme platformunun tamamını kısa sürede yeniledi. Asansörlerde ve yürüyen merdivenlerde arızalı olan parçaları değiştirilirken mevcut betonarme kuleler boyandı, led aydınlatmalar yenilendi, çevre düzenlemesi de yeniden elden geçirilerek kullanıma uygun hale getirildi.

Anadolu Caddesi üzerinde yer alan Santral Durağı yaya üst geçidinin yüksekliğinin 4,90 metre olduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Karayolları’nın 4.80 metre olan yükseklik standardının da üzerinde olan bu geçidimize, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ‘azami 4 metrelik araç yüksekliği’ kuralını hiçe sayan yüksek gabarili bir araç çarpmış ve geçitte hasar meydana gelmişti. Güvenlik nedeniyle kapattığımız üst geçidin bir an önce kullanıma açılması amacıyla acil ihaleye çıkarak kısa sürede üst geçidi yenileyerek hizmete aldık” şeklinde konuştu