Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Şubat

Çeşme’de yağış seferberliği

TÜMÜ PAYLAŞ

Çeşme’de yağış seferberliği
Çeşme’de yağış seferberliği
Çeşme’de yağış seferberliği
Çeşme’de yağış seferberliği
Çeşme’de yağış seferberliği
Son 24 saatte metrekareye düşen 168,3 kg ile ilçe tarihinin yağış rekoru kırılan Çeşme’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar süren çalışmalarına gündüz de ara vermeden devam etti. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe tarihinde görülmemiş bir afet yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleriyle birlikte geceden beri alandayız. Belediyelerimizin tüm imkanlarını seferber ettik” diye konuştu.

İzmir’in Çeşme ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha dek aralıksız süren sağanak yağış Ilıca Deresi’nin taşmasına neden oldu. Metrekareye 168,3 kg. ile ilçe tarihinin yağış rekoru kırıldı. Su baskınlarından etkilenen Ilıca ve Alaçatı’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait 7 adet kombine kanal temizleme aracı, 3 adet vidanjör, saniyede 125 litre su çekebilen 6 adet pompa ve 50 personel ile baskın yaşanan bölgelere müdahale ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İtfaiye teşkilatı 4’ü “hydrosub” olarak nitelendirilen yüksek kapasiteye sahip, toplam 30 adet pompa ve 130 personeli ile çalışmalara katılıyor.

23 Şubat Pazartesi akşamı saat 17.00’den itibaren başlayan su tahliye çalışmalarını sabaha kadar aralıksız sürdüren ekipler, sokaklarda biriken suların boşaltılmasının ardından, evlerdeki suyun tahliyesi çalışmalarına geçti. Vatandaşlar tarafından su baskınlarına ilişkin 54 ihbar yapıldığı, ihbarların tamamına müdahale edebilmek için tüm ekiplerin var gücüyle çalıştığı açıklandı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe tarihinde görülmemiş bir afet yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleriyle birlikte geceden beri alandayız. Belediyelerimizin tüm imkanlarını seferber ettik” diye konuştu. Dalgıç, bölgedeki evlerin çoğunun büyük bahçeleri olduğunu ve bu bahçelerde toplanan büyük miktarda suyun binalara girmesinin de ayrı bir sıkıntı yarattığını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçede yaşam tamamen normale dönene kadar çalışmalarını sürdüreceği, yaraların en kısa sürede sarılacağı belirtildi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber