Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Şubat

Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
Başkan’dan “Yerinden yönetim” sözü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz’ın merkeze uzak 12 mahallesini ziyaret ederek bölgedeki halkın sorunlarını dinledi. İlçenin kalkınması için kooperatifçiliğin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kiraz’ın dağ köylerinin sorunlarını Konak’tan çözemeyiz. Yatırımları daha hızlı gerçekleştirebilmek ve vatandaşa daha kolay ulaşabilmek için her ilçede irtibat merkezi ve belli bölgelerde şantiyeler kuracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart 2014’den sonra Büyükşehir sınırlarına bağlanan 9 ilçenin ihtiyaçlarını belirlemek üzere başlattığı inceleme gezilerini sürdürüyor. Ocak ayında Kınık, Bergama ve Dikili’nin en ücra mahallelerini ziyaret ettikten sonra, geçtiğimiz Cuma günü K.Menderes bölgesine geçerek Beydağ’ın köylerine giden Başkan Kocaoğlu, Pazar gününü ise Kiraz ilçesindeki 12 mahalleye ayırdı. Başkan Kocaoğlu, bürokrat kadrosuyla birlikte Dokuzlar, Çatak, Yeşildere, Karabağ, Saçlı, Ceritler, Suludere, Aydoğdu, Karaburç, Çayağzı, İğdeli ve Örenköy’e giderek vatandaşların ve muhtarların taleplerini dinledi. Başkan Kocaoğlu’nun programının bir bölümüne Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül de eşlik etti.

Sınırları içindeki 597 köy ve 1257 mahallenin tamamına hizmet götürmek zorunda olduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Seçimlerden sonra bize bağlanan 9 ilçenin de çok önemli ihtiyaçları var. Ancak biz en çok ihtiyacı olan, en az hizmet almış yerden başlayıp hizmet götürmeliyiz. Benim anlayışım bu” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz’ın kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi ve şunları kaydetti: “Kalkınmayı bölgede bugüne kadar sürdürülen ceviz, kestane üretimi, hayvancılık gibi ticari faaliyetleri geliştirerek sağlayabiliriz. Biz bugüne kadar kooperatiflerden alım yaparak çiftçiyi güçlendirmeye çalıştık ve bir noktaya getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bize bağlı 21 ilçede aramızda bir güven oluştu. Şimdi bunu 9 ilçede de yapmak istiyoruz. Bu işi, kooperatifçiliği biraz daha büyütmemiz lazım.

Yerinden yönetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları daha hızlı gerçekleştirebilmek ve vatandaşa daha kolay ulaşabilmek için her ilçede irtibat merkezi ve belli bölgelerde şantiyeler kuracağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Kiraz’ın dağ köylerinin sorunlarını Konak’tan çözemeyiz. Yerinden yönetimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, siyasette hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermediğini de vurgulayarak “Kiraz halkı Büyükşehir’de beni, ilçede başka bir partinin adayını tercih etti. Bugüne kadar olduğu gibi kim hangi partidendir diye bakmadan hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ben buralara gezip tozmaya gelmedim. Sizlerin dertlerine bir nebze de olsa çare bulabilirsem, sizler de bir ‘Allah razı olsun’ derseniz, o zaman ne mutlu bana” diye konuştu.

Söz kadınlarda
Kiraz turu sırasında, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu Karabağ ve Saçlı köylüleri birlikte ağırladı. Karabağ’da toplantı için kıraathane önüne dizilen sandalyelere kadınlar yerleşti, erkekler dışarıda kaldı. Köylerinin sorunları ve ihtiyaçlarını dile getirme görevi de onlara düştü.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber