Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Şubat

İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir “geri dönüşümün” gözbebeği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği” (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğiyle yürüttüğü çevre dostu kampanyada bu yıl yeni bir rekor bekleniyor. Doğaya zarar veren atık pillerin kaynağında toplanarak bertarafı için yürütülen kampanyada geçen yılki 33,6 tonluk rekorun üzerine çıkılması hedefiyle çalışmalar başladı. TAP yöneticileri, İzmirlilere olan güvenini, “İzmir bizim gözbebeğimiz” sözleriyle dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası kapsamında 2004 yılından itibaren Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyelerinin işbirliğiyle düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nda bu yıl da yeni bir rekor bekleniyor.  Geçtiğimiz yıl kırılan 33,6 tonluk rekorun üzerine çıkılması için ilgili kuruluşlar şimdiden hazırlıklara başladı. TAP tarafından atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda verilen eğitim çalışmasına 30 ilçe belediyesinin ilgili personelinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 500’e yakın öğretmen katıldı.

 

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Sibel Çoban, 2004 yılında 8,5 ton atık pille başladıkları kampanyada her yıl yeni bir rekor kırıldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yarışmaya özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği söyledi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna ise Türkiye kapsamındaki kampanyaya İzmir’in en çok katkı sağlayan ikinci il olduğunu belirterek, “İzmir bizim gözbebeğimiz. Eminim bu yıl da çok büyük miktarlarda pilin toplanmasıyla İzmirliler çevre duyarlılıklarını gösterecektir” diye konuştu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber