Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Şubat

İzmir’in “Umut projesi”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in “Umut projesi”
İzmir’in “Umut projesi”
İzmir’in “Umut projesi”
İzmir’in “Umut projesi”
İzmir’in “Umut projesi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi” sayesinde binlerce çocuk ve gencin yaşamında yeni ufuklar açıldı. Üniversiteli abla ve ağabeyleriyle tanışarak sosyalleşen çocuklar, artık yaşama daha farklı bakıyor. Proje ekibinin katılımcı aileler arasında yaptığı anket çalışmasına göre, ailelerin yüzde 90’ı çocuklarının gelecek algısının olumlu yönde etkilendiğini düşünüyor.

Üniversite öğrencisi ya da mezunu gençleri kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencisi kardeşleriyle buluşturan “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılından bu yana sürdürülüyor. Proje kapsamındaki kardeşlerinin evlerine giden, onlarla birlikte sosyal etkinliklere katılan abla ve ağabeyler, yaşamlarının ilk dönemecindeki çocuklara geleceğe dair farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 2010 yılında İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP) kapsamında “Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı”nda da ele alınarak uzmanlar ve akademisyenler tarafından "en iyi örnek" seçilen proje, ailelerden de tam not alıyor.

Memnuniyet yüzde 100’e yakın
2014-2015 Öğretim Yılı birinci dönem uygulamasının ardından “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan kardeşlerin aileleriyle dönem sonu değerlendirme toplantısı yapıldı ve projenin çocukların gelişimi üzerindeki olumlu etkileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. İkiçeşmelik, Levent, Gültepe, Naldöken, Mevlana ve Altındağ mahallelerinde toplam 170 kardeşin ailelerine yönelik memnuniyet anket çalışmasının sonuçları, proje ekibinin de yüzlerini güldürdü. Ankete göre, projenin çocuklarındeki gelecek algısını olumlu yönde etkilediğini düşünen ailelerin oranı yüzde 90,47 olarak çıktı. Projenin tüm beklentilerini karşılayıp karşılamadığı sorusuna “evet” yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 85,7. Değerlendirme sonucunda projeye sonraki yıllarda devam etmek isteyen aile sayısı da yüzde 97,6 gibi yüksek bir orana ulaşarak projenin geleceği açısından olumlu sinyaller verdi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber