Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Şubat

Dünya kadınları İzmir’de buluşacak

TÜMÜ PAYLAŞ

Dünya kadınları İzmir’de buluşacak
Dünya kadınları İzmir’de buluşacak
Dünya kadınları İzmir’de buluşacak
Dünya Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Cosima Schenk, 100’e yakın ülkenin katılımıyla İzmir’de gerçekleştireceği genel kurul toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Schenk, İzmir’in dünyanın en güvenli kentlerinden biri olduğunu belirterek, “Bunun değerini bilmek gerekir” diye konuştu.

Dünya Kadınlar Konseyi Olağan Genel Kurulu, 31 Mayıs-5 Haziran 2015 tarihleri arasında İzmir’de yapılacak. 100’e yakın ülkenin temsilcilerini buluşturacak Genel Kurul öncesinde kente gelerek temas ve incelemelerde bulunan Dünya Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Cosima Schenk, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da ziyaret etti.

Schenk’e ziyaretinde eşlik eden Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, “Her ne kadar EXPO’yu alamasak da, bu önemli organizasyonu İzmir’e getirmeyi başardık. Kentimizin ve ülkemizin tanıtımında son derece faydalı olacağını düşündüğümüz genel kurul toplantısını el birliğiyle ve en mükemmel şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.


“Işılay Saygın bu kentin bir değeridir”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kongrede ev sahibi olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. İzmir’e böyle bir etkinliği kazandırdığı için Işılay Saygın’a teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “Işılay Hanım hem eski bir belediye başkanımız hem de bakanımız olarak bizim açımızdan çok değerli bir insan. Hepimizin kişiliğiyle örnek aldığı, kentimizin bir değeridir. Şahsım ve kurumum adına gereken desteği vereceğimizden kuşkusunuz olmasın” diye konuştu.
Dünya Kadınlar Konseyi Başkanı olarak İzmir’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Cosima Schenk ise, “İzmir dünyanın en güvenli kentlerinden biri. Avrupa’nın göbeğinde terör eylemlerinin yaşandığı bir dönemde bunun değerini bilmek gerekiyor. Kadınlar Konseyi olarak İzmir’e bu bilinçle geliyoruz” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber