Şubat

Sesine güvenen İzmirliler, haydi seçmeye!

Sesine güvenen İzmirliler, haydi seçmeye!
Türk Sanat, Türk Halk ve Çocuk Korosu için yeni sesler arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21-22 Şubat tarihleri arasında seçme yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Korosu ile Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koroları için yeni sesler aranıyor. Türk müziğini araştırmak, öğretmek, yaygınlaştırmak ve çalışmaların sonuçlarını konserler vererek halkın beğenisine sunmak amacıyla kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi koroları, yeni seslerle kadrosunu zenginleştirmek için 21 ve 22 Şubat tarihlerinde seçmeler gerçekleştirecek. İzmir Sanat ve Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek seçmelere katılmak isteyen korist adayları, 293 34 79 - 293 17 00 numaralı telefonları arayarak bilgi sahibi olabilecek.

Her ay ücretsiz konser
Türk Sanat Müziği Korosu’na 18-50 yaş arasındaki korist adayları başvurabilecek. Seçmeler 22 Şubat 2015 Pazar günü saat 10.00-14.00 arası Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda yapılacak. 2008 yılı başında yeniden yapılandırılan Türk Sanat Müziği Korusu, Şef Yavuz Karabulut yönetimindeki 50 korist ve 25 kişilik saz heyeti ile çalışmalarını sürdürüyor ve her ay İzmirli müzikseverlere ücretsiz konser veriyor.

50 kişilik koro
Türk Halk Müziği Korosu’na 18-40 yaş arasındaki adaylar başvuru yapabilecek. Seçmeler 22 Şubat 2015 Pazar günü saat 10.00-14.00 arası Kültürpark İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirilecek. 2008 yılı başında yeniden yapılandırılan Türk Halk Müziği Korosu, Şef Yolcu Bilgiç yönetimindeki 50 kişilik korist ve 25 kişilik saz heyeti ile çalışıyor. Koro, her ay ücretsiz konser veriyor.

Çocuk koristlere 5 yıl eğitim
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’na ise 07-12 yaş arasındaki çocuklar başvuru yapabilecek. Seçmeler 21 Şubat 2014 Cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında Kültürpark İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu üyeleri, 5 yıl boyunca şan (ses) ve solfej (nota) eğitimi alıyor. Ücretsiz verilen eğitim, çocuklara çok sesli müziği sevdirerek müzik kültürünü geliştirmek, birlikte başarma duygusunu yaşatmak, sanat alanında kabiliyetleri doğrultusunda teşvik ve yönlendirmeyi sağlamak amacını taşıyor.