Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Şubat

Devlerin İzmir buluşması

TÜMÜ PAYLAŞ

Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Devlerin İzmir buluşması
Geleceğin futbol yıldızlarını İzmir’de buluşturacak “U12 İzmir Cup” için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Kulübü’nün işbirliği ile düzenlenen turnuvaya katılacak 48 takım büyük ölçüde belli oldu. Türkiye Süper Ligi’nde şampiyonluk yaşamış 5 kulüp ve İzmir’in birbirinden köklü takımlarının yanı sıra Juventus, Porto, Athletic Bilbao, Paris Saint Germain, Sao Paolo, Dinamo Kiev, Panathinaikos, Ajax, Werder Bremen gibi dünya devlerinin 12 yaş altı takımları da 3-5 Nisan tarihleri arasında İzmir’de vitrine çıkacak. Almanlar İzmir’e 7 takımla geliyor.

Avustralya’dan İngiltere’ye, Brezilya’dan Kırgızistan’a dünyanın dört bir yanından 48 futbol kulübünün 12 yaş altı kategorisinde mücadele eden takımları ve geleceğin yıldız adayları bu bahar İzmir’de sahne alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Kulübü işbirliğiyle 3-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek “U12 İzmir Cup”a katılacak takımlar büyük ölçüde belli oldu. Şampiyonaya son olarak Fransızların dünyaca ünlü kulübü Paris Saint Germain, Ukrayna’dan Dinamo Kiev, Almanya’dan Nürnberg ve Yunanistan’dan Panathinaikos da katılma kararı aldı.

Almanya’dan 7 kulüp
Son Dünya Şampiyonu Almanya, kulüpler bazında altyapıya verdiği önemi bu turnuvada da gösterdi. “U12 İzmir Cup”a 7 kulüple katılan Almanya’yı Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, Hoffenheim, 1860 Münih, Wattensheid, Augsburg ve Nürnberg temsil edecek. Bir başka futbol ülkesi Hollanda’dan Ajax ve Twente Arnheim’ın katılacağı turnuvada, İngiliz Scheffield United ve Brezilya’nın futbol efsanesi Sao Paolo da boy gösterecek.

Futbol şöleni
İspanya’dan Athletic Bilbao, Portekiz’den Porto ve İtalya’dan Juventus gibi tüm dünyanın tanıdığı kulüplerin misafir edileceği U12 İzmir Cup, kelimenin tam anlamıyla bir futbol şöleni haline gelecek. Dev organizasyonda İzmir’i Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Balçova Yaşamspor ile Bornovaspor temsil ederken, futbolseverler Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa ve Başakşehir U12 takımlarını da izleme fırsatı bulacak.

Resmi site açıldı
Turnuvanın resmi internet sitesi www.u12izmircup.org ile Twitter, Instagram, Facebook sosyal medya hesapları da yine “u12izmircup” ismiyle devreye girdi.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber