Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Şubat

Önce iletişim

TÜMÜ PAYLAŞ

Önce iletişim
Önce iletişim
Önce iletişim
Önce iletişim
Çocukları engelli olan aileler için “Ana-Baba Okulu” açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22’şer kişilik gruplar halinde 4 haftalık eğitimler veriyor. Ebeveynlerin dersleri sırasında, çocukları da el becerilerini geliştirici etkinliklerle vakit geçiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik yeni bir sosyal projeye başladı. Engelli çocuğa sahip olan ailelerin, çocuklarını doğru bir şekilde yönlendirebilmesi için geliştirilen “Ana-Baba Okulu” (Engelli Aileleri Gelişim Programı) projesi kapsamında ailelere eğitimler verilmeye başlandı. Anne-babalar sınıfta eğitim görürken, yanlarında getirdikleri çocukları da şube görevlileri tarafından düzenlenen el becerilerini geliştirici ve eğlenceli etkinliklerle vakit geçiriyor.

Engellilikten sadece engelli bireylerin değil ailelerin de etkilendiği gerçeğinden yola çıkılan projede, ailelere verilen eğitimlerle öncelikle engelli çocuklarını kabullenme, daha sonra çocuğunun engel türü hakkında bilgilenme ve çocuğun doğru şekilde yönlendirmesi sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde eğitim gören öğrencilerin aileleri için düzenlenen eğitim programı ilk etapta 220 kişiyi kapsıyor. Aileler 22’şer kişiden oluşan gruplar halinde 4 haftalık eğitime tabi tutulup sertifika alıyorlar. Önümüzdeki Haziran ayına kadar sürecek proje kapsamında anne-babalara “Engelli çocuğun kabulü sürecinde aile”, “Aile içi iletişim”, “Beslenme ve hijyen”, “Cinsel eğitim”, “Erken çocukluk dönemi ve okul öncesi eğitim” ile “Engelli hakları” konusunda eğitim veriliyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber