Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Şubat

Bartholomeos’tan tarihi çağrı

TÜMÜ PAYLAŞ

Bartholomeos’tan tarihi çağrı
Bartholomeos’tan tarihi çağrı
Bartholomeos’tan tarihi çağrı
Bartholomeos’tan tarihi çağrı
Bartholomeos’tan tarihi çağrı
Bartholomeos’tan tarihi çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği davette konuşan Ortodoksların Ruhani lideri Bartholomeos, bugün dünya ölçeğinde yaşanan terör faaliyetlerinin dinle ilişkilendirilmesini doğru bulmadığını belirterek, "Şiddet ancak Tanrı'nın lütfettiği aklı yeterince kullanamayanların başvurduğu yöntemdir. Birilerinin bu eylemleri böyle lanse etmelerine din adamları olarak müsaade etmemeliyiz. Din tarihte defalarca siyasi ve ekonomik emeller için kullanıldı maalesef. Bugün benzeri olayların tekrarlanmaması için din adamları el ele durmalıdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Vouklos Günü için İzmir'e gelen İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos ile dünyanın pek çok yerinden gelen Ortadoks din adamlarını İnciraltı Wyndham Otel'de verdiği yemekle ağırladı. Geceye Bartholomeos ve çok sayıda metropolitin yanı sıra çok sayıda din adamı, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, ilçe belediye başkanları ve İzmir protokolü katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bartholomeos ve onunla birlikte kente gelen din adamlarına teşekkür ederek, "Burada bulunduğunuz süre içerisinde umarım hoşça vakit geçirir ve misafirperverliğimizden memnun kalırsınız. Bu ziyaretin tüm inanç alemine, tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.

İzmir'de ayin icraat ettikleri için teşekkürlerini sunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, dünyada bulunan tüm dinleri kucaklayan yaklaşımların gelecekte başarılı olacağını söyledi. Tüm toplumların tarihinde olduğu gibi Türk -Yunan tarihinde de yaşanan olayların her iki tarafta travmalara neden olduğunu belirten Bartholomeos, "Bu her iki ülkenin politikasını da etkilemiştir. Ancak henüz savaşın külleri tazeliğini korurken, Atatürk ve Yunan Başbakanı Venizelos'un gerçekleştirdiği anlaşmalar ve olumlu yaklaşımlar çok önemlidir. Bu geleceği geçmişin ipoteğinde tutmayan kompleksiz yaklaşımlar önemlidir" diye konuştu.

Kefenin cebi yok!
23 yıldır sürdürdüğü Patriklik görevi sırasında pek çok müslüman ülkeyi ziyaret ettiğini kaydeden Bartholomeos sözlerini şöyle sürdürdü:
"Din adamları olarak farklılıkları Tanrı'nın bir hikmeti olarak görüp onları sevmek gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz nasıl çıplak olarak dünyaya geldiysek, aynı şekilde çıplak olarak bu dünyadan ayrılacağız. Türkiye'de buna 'Kefenin cebi yok' diyoruz. Diğer taraftan şiddet ancak Tanrı'nın lütfettiği aklı yeterince kullanamayanların başvurduğu yöntemdir. Sonu yoktur ve fayda sağlamaz. Bugün dünya ölçeğinde yaşanan terör faaliyetlerinin dinle ilişkilendirilmesini doğru bulmamaktayız. Birilerinin bu eylemleri bu şekilde lanse etmelerine karşı din adamları olarak müsaade etmemeliyiz. Din tarihte defalarca siyasi ve ekonomik emeller için kullanıldı maalesef. Bugün benzeri olayların tekrarlanmaması için din adamları el ele durmalıdır."



 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber