Şubat

Bartholomeos “dinlerin kardeşliğini” diledi

Bartholomeos “dinlerin kardeşliğini” diledi
Aziz Voukla Günü için İzmir’e gelen Ortodoksların ruhani lideri Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Bartholomeos, kilise bahçesine dinlerin kardeşliği adına diktikleri mersin ağacının dostluk ve barış meyveleri vermesini diledi.

Farklı medeniyetlerin beşiği olan ve çeşitli inançlardan ibadethaneleriyle önemli bir zenginliğe sahip olan İzmir,  önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Aziz Voukla Günü için kente gelen Ortodoksların ruhani lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ayağa kaldırılan Aziz Voukla Kilisesi’ndeki ayinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

İzmir’de hoşgörü var

Fener Rum Patriği Bartholomeos, mesai arkadaşları ile birlikte İzmir’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu sadece bir nezaket ziyareti sayılmaz, Canı gönülden yaptığımız bir ziyarettir. Buradaki küçük Rum Ortodoks cemaatine karşı gerek Valilik gerek Büyükşehir Belediyemiz gereken nezaketi gösteriyor. Ben patrikhanemiz ve cemaatimiz adına İzmir’in yerel ve siyasi makamlarına teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

İzmir’in tarihi boyunca medeniyetlere ve dinlere açık bir şehir olduğunu vurgulayan Bartholomeos, konuşmasını şöyle tamamladı: “Nitekim bugün de bu geniş hoşgörüyü yaşıyor, görüyoruz. Bugün Aziz Voukla Kilisesi’nde yaptığımız ayin için gereken izinleri bize veren Valilik ve Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu’na teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım Aziz Kocaoğlu ayine şahsen katılarak şeref verdiler. Ayinin sonlarına doğru bir ağaç diktik. İnşallah bu ağaç bol bol dostluk ve barış meyveleri verir”.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Bartholomeos’u İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Anıları canlandıran hediye
Konuşmaların ardından Patrik Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na üzerinde “hayır dualarımla” yazan tepsi armağan etti.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a İzmir’in simgesi saat kulesi ve kahve takımı takdim etti. Babasının da kahveci olduğunu ve çocukluğunun kahvede geçtiğini söyleyen Bartholomeos, bu yüzden esnafı çok sevdiğini ve bu hediyeden çok memnun olduğunu söyledi.