Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Şubat

Ortodoksların İzmir buluşması

TÜMÜ PAYLAŞ

Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Ortodoksların İzmir buluşması
Aziz Voukla Günü için İzmir’e gelen Ortodoksların ruhani lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon projesiyle ayağa kalkan Aziz Voukla Kilisesi’nde düzenlenen ayinde barış ve kardeşlik için dua etti. Kilisenin bahçesine dinlerin kardeşliği adına mersin ağacı dikildi.

Farklı medeniyetlerin beşiği olan ve çeşitli inançlardan ibadethaneleriyle önemli bir zenginliğe sahip olan İzmir, dünya çapında bir hoşgörü kenti olduğunu bir kez daha kanıtladı. Aziz Voukolos Kilisesi’nde 92 yıl sonra gerçekleştirilen ve tüm dünyada yankı uyandıran 17 Ağustos’taki Meryem Ana Yortusu’nun ardından kilise, Aziz Voukla Günü'nde de önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Hristiyan Ortodoks dünyasında önemli bir Aziz olan, İzmir’in ilk Hristiyan ve Aziz’i Aziz Voukla Günü için Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir’e geldi. Dünyanın dört bir yanından din adamının da katıldığı buluşmaların ilki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ayağa kaldırılan Aziz Voukla Kilisesi’nde gerçekleşti. M.S 1. Yüzyıl’da yaşamış olan Aziz Voukla’nın ölüm gününde düzenlenen ayinde İzmir’in önemli azizlerinde olan Aziz Polycarp da anıldı.

Barış ve kardeşlik vurgusu yaptı
Ayinin sonunda konuşan Bartholomeos, bugünün düzenlenmesine katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Konuşmasında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Bartholomeos, “Birçok ülkede, Müslümanların, Musevilerin, Hristiyanların ve başka dinlere inananların bir arada yaşayabilecekleri örnekleriyle doludur. Her ülkede dinsel farklılıklar mevcuttur. Bunlar bir arada yaşayabilme paradigmasını yaşatmak zorundadır. Bu güzel örneği açık yüreklilikle sevgi ve samimiyetle yaşatan İzmir’in mülkü amirlerine, belediyeye başkanına, belediye mensuplarına, Ticaret Odasına ve bu eşsiz şehrin güzel haklına patrikhanemiz adına şükranlarımı sunarız. Aranızda huzurla yaşayan küçük Rum topluklarının ve diğer azınlıkları desteklemeye devam ediniz. Birlikte yaşamak önemli bir erdemdir. İzmir halkı tarih bolunca bu örneği göstermiştir”.

Mersin ağacı diktiler
Üzerinde İzmirli Azizlerin resimleri bulunan çerçeve ve dualar eşliğinde Bartholomeos, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş katılımı ile birlikte kilisenin bahçesine mersin ağacı dikildi. Ardından Bartholomeos, ayine katılanlara okunmuş kutsal ekmek dağıttı.
Aziz Voukla Kilisesi’nde düzenlenen ayine Chicago, İsviçre, Toronto, Simi, Boston, Meksika, Gortyna ve Arkadia, Arkalohorion, Belçika, Kyndonıai metropolitleri, din adamları, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan Başkonsolosu Theodoros Tsakiris, İzmir Aya Fotini Ortodoks Kilisesi Baş Rahibi Pater Kyrillos Sykis, İzmir Ortodoks Cemaati Başkanı Teodora Hacudi katıldı
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber