Kasım

Büyükşehir’den Gültepe’ye “Kültür Merkezi” geliyor

Büyükşehir’den Gültepe’ye “Kültür Merkezi” geliyor
Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk’ta hizmete açtığı kültür merkezleri ile Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gültepe’de yeni bir kültür merkezi yapmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yapım ihalesinin tarihi 26 Kasım 2014 Çarşamba olarak belirlendi.

Gültepe 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 630 metrekarelik alanda inşa edilecek kültür merkezi; sosyal tesis ve idare olmak üzere 2 bloktan oluşacak ve bu bloklar tüp geçit ile birleştirilecek. Zemin ve 1. kattan oluşan merkezde toplantı salonu, eğitim odası ve kütüphane bulunacak. Girişler 2579/1 Sokak’tan yapılacak ve burada bir iç bahçe oluşturulacak. Kültür merkezinin yapımı, ihalenin sonuçlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından 180 günde tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gültepe’nin ardından Aliağa’ya da bir kültür merkezi kuracak.