Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Yıl Boyu Kültür Sanat Etkinlikleri

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmirArt

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesinin hayata geçirdiği kentin kültür ve sanatla buluşma noktası İzmir.Art Dijital Sanat Platformu ve mobil uygulama olarak hizmete sunuldu.  
Plaftormda yer alan etkinlik takvimi, kültür sanat haritası, sanal sergi platformu, kültür ve sanata dair yazı, podcast ve video röportajların olduğu blog sayfası, kültür-sanat rotaları ve çevrimiçi etkinlik alanlarınına; kentte kültür sanat alanında faaliyet gösteren her kişi/kurum akredite üye olabiliyor.
kentin kültür sanat envanterinin oluşturulduğu bir kültür sanat haritasını içermektedir. Plaftorma sosyal medya hesaplarından erişilebildiği gibi, gelişmelerden ise twitter hesabından haberdar olunabilir.
İzmir.art platformuna ios için https://apps.apple.com/tr/app/i-zmir-art/id1582953726
android için  https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.smartsis.izmir_art uygulamalarından erişilebilir.

Mural Çalışmaları

Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Plastik Sanatlar Birimi tarafından yıl boyunca, kent belleğine katkı sağlayabilmek amacıyla uluslararası sanatçıların da katılımıyla İzmir'in kültürel ögelerini yansıtan MURAL (duvar resmi), heykel ve büst uygulamaları yapılıyor..

İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği

23 - 26 Nisan 2022 tarihleri arasında sanatın en eğlenceli dallarından biri olan Portre Karikatürü’nü İzmirlilerle buluşturmak amacı ile 15 uluslararası sanatçının katılımıyla İzmir’in çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilecektir.

3-5 İzmir Festivali

03.05 tarihi, 35 plakasından yola çıkarak "Dünya İzmirliler Günü" olarak kutlanmaktadır. Her 3 Mayıs tarihinde İzmirlilerin Sesini Dünya'ya duyurmak maksadıyla gerçekleştirilmektedir.

Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali

İlki 1935 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün talimatıyla, Balkan Ülkeleri arasında dostluk ve dayanışmayı arttırmak amacıyla düzenlenen, 2007 yılından itibaren de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan'dan Halk Oyunları ekipleri ve sanatçılarının bir araya geldiği, programında konser, defile, sergi ve panellerin yer aldığı festivalde Balkanların tüm renklerini şehrimize taşınmaktadır.

Uluslararası Sulu Boya Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Uluslararası Suluboya Derneği (International Watercolor Society/ IWS Turkey) tarafından düzenlenen festivalde kapsamında gerçekleştirilen yarışmada finale kalan eserler ve konuk sanatçıların çalışmaları İzmirlilerin beğenisine sunuluyor.

Gençlik Festivali

Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs haftasına denk gelen tarihlerde İnciraltı Kent Ormanı başta olmak üzere şehrin birçok noktasında İzmirli Gençlerin aydınlık ve demokratik yüzünü yansıtan etkinlikler (konser, dans gösterileri, spor müsabakaları vb.) gerçekleştiriliyor

İzmir Körfez Festivali 

Tüm deniz tutkunlarını bir araya getirmeyi amaçlayan Festival;  İzmir Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonunun katkısıyla gerçekleşmektedir.

İzmir Uluslararsı İki Yaka Sanat Günleri 

İzmir Büyükşehir Belediyesi mübadelenin 99’uncu yılında 29-30 Ocak tarihleri arasında “İzmir Uluslararası İki Yaka Sanat Günleri” düzenliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kenti haline getirme ve evrensel barış vizyonu doğrultusunda mübadelenin 99’uncu yılı “İzmir Uluslararası İki Yaka Sanat Günleri” ile anılıyor. Ege’nin iki yakasının değerleri, ortak kültürü ve geçmişi 29-30 Ocak tarihleri arasında sanat günleri ile yeniden hatırlanacak.

İki gün sürecek etkinlik kapsamında 29 Ocak Pazartesi günü Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da Banu Tansuğ’un “Rebetika-Haz ve Hüzün” adlı duvar sergisi olacak. 18.00’de Prof. Dr. Nükhet Adıyeke ve Doç. Dr. Oya Durmuş’un konuşmacı olduğu “99. Yılında Mübadele ve Yemek Kültürü” başlıklı söyleşi yapılacak. 19.30’da Sinafi Trio konseri ve Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin dans gösterisi var.

Uluslararası Film ve Müzik Festivali 

Ülkemizde sayıları çok az olan ‘tematik’ festivallere bir yenisini eklemek, İzmir seyircisinin sanatsal ihtiyacına cevap vermek, ülke çapında sinema sektörüne maddi, manevi katkı sağlamak, festival aracılığı ile ülkemiz sinema sanatının İzmir’in dünya ölçeğinde tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali düzenlenmektedir.

Uluslararası Akdeniz Sinema Buluşmaları 

Akdeniz ülkelerinden yönetmen, yapımcı ve sinema kurumu temsilcilerinin davet edildiği buluşma süresince farklı mekânlarda yapılan gösterimlerin yanı sıra Akdeniz’de kültürlerarası barışın sağlanmasında sinemanın rolünün, kültür-sanat kurumları ve sinema sektörleri arasında işbirliği olanaklarının değerlendirildiği toplantılar yapılmaktadır.

Yeniden Sinematek

Sinema tarihine yön veren filmlerin izlenmesi sağlanıp, bilinçli bir izleyici kitlesi yaratmak amacıyla Yeniden Sinematek Projesi kapsamında kapalı alan etkinliklerinde her ay bir tema üzerinden, yaz döneminde açık hava gösterimlerinde ise dünya festivallerinden bir seçki sunuluyor. Gösterimler, filmlerin sinema tarihindeki yeri, akım özellikleri, ülke sineması, tür ve yönetmen anlatısı vb. hakkında hazırlanan sunumlarla desteklenmektedir. Böylece izleyicinin film hakkında bir bakış kazanması, sinema sanatı konusunda birikimini arttırması sağlanarak katmanlı bir izleme süreci oluşturulmaktadır.

2009 yılında ilk kez Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde açıkhava gösterimleri ile başlayan Yeniden Sinematek, her yıl zenginleşen programı ile her kesimden ve yaş grubundan, İzmir'in farklı bölgelerinden izleyici kitlesine ulaşmaya başarmış, 13 yılda on binlerce seyirciye ulaşmıştır. Yaz dönemindeki açıkhava gösterimleri sonrası, sonbahar dönemiyle birlikte İzmir Sanat'ta düzenli olarak her ay bir tema üzerinden filmler programlanarak gösterilmektedir.

2016 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Seferihisar'da yaşama kazandırdığı Seferihisar Kültür Merkezi'nde de İzmir Sanat'taki programla eş güdümlü olarak film gösterimleri gerçekleşi. 2015 yılında dünyanın önemli sanat merkezlerinden Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin açık alanı da ilk defa sinematek gösterimleriyle etkinlik mekanı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Güle Güle Parga 

30 Ocak Pazar günü ise Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde Tiyatro Mahal “Güle Güle Parga” isimli tiyatro oyunuyla İzmirliler ile buluşacak. 20.00’de Agora Minör konseri var.  Aynı gün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 20.30’da Evrim Ateşler şefliğinde “Mübadelenin 99. Yılı Anafandon ve Okeanos Orkestrası” konseri yapılacak.

Dedemin İnsanları 

Üç gün boyunca “Mübadeleyi Anıyoruz” adıyla üç ilçede yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Dedemin İnsanları” filmi de sanatseverlerle buluşacak. 28 Ocak’ta Bornova’da Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşlar Yerleşkesi’nde, 29 Ocak’ta Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 30 Ocak’ta ise Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde 19.30’da gösterim yapılacak.
QR kodlu giriş bileti için kayıtlar "kultursanat.izmir.bel.tr" adresi üzerinden 24 Ocak Pazartesi günü saat 13.00`te açılıyor.

Engelsizmir Ulusal Kısa Film Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, insan hakları bağlamında engelli haklarına ve engellilerin kentsel ve sosyal yaşama katılımlarının kolaylaştırılmasına dikkat çekmek, bu konuda duyarlılığa sahip olanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla Engelsiz İzmir Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenlemektedir.
Uluslararası Engelsizmir Kongresi kapsamında yapılan yarışma ‘Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği’ esas alınarak serbest ulusal tek kademeli bir güzel sanat eserleri yarışmasıdır.

İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle her yıl Mayıs ayında düzenlenmektedir.
Festivalimizin amacı;  çok sesli koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimizin evrensel boyut kazanmasına katkılar sağlamak, bu konuda çalışan koro, koro şefleri ve müzik eğitimcilerine, etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, şenlikte yapılan konser etkinlikleriyle korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser, radyo ve TV yayınları aracılığıyla da insanımıza Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini dinletebilmektir.

Çocuk Filmleri Şenliği

Her yıl sömestr tatilinde 30 ilçenin tamamında çocuklara özel film gösterimleri yapılmaktadır.

Tiyatro Gösterimleri 

Şehir Tiyatroları, sezon boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesine ait salonlarda ve yapılacak turnelerde, repertuarına aldığı oyunlarıyla izleyicisiyle buluşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 yılından itibaren Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri’ni; geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden tiyatro araştırmacısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) Danışma Kurulu Üyesi ve Sanat İletişim Direktörü Prof. Dr. Hülya Nutku ile 2019’da yaşamını yitiren tiyatrocu, şair ve yazar Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun anısını yaşatmak üzere “Hülya-Özdemir Nutku” adıyla 27 Mart - 7 Mayıs tarihleri arasında 40’ıncı kez düzenliyor.

Yıllık Tiyatro alımları kapsamında, İzmir ili sınırları içerisinde Gezici Tiyatro Sahnesinin de yer aldığı program dâhilinde onlarca çocuk, yetişkin tiyatro oyunu sahneleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesince, Mayıs - Haziran ayı döneminde “Uluslararası İzmir Kukla Festivali”ne de ev sahipliği yapıyor.

Çim Konserleri

Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen “Çim Konserleri”;  farklı müzik türlerinde performans sergileyen müzik gruplarını, İzmirli müzikseverlerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm konserler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Mahalle Şenliği

Tiyatro, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren “Mahalle Şenliği” etkinliklerinin içeriği İzBB Köy Tiyatroları’nın oyunları, İzBB Thm Orkestrası Konseri ve Kop Kop Mikrop Şov performansından oluşmaktadır. İzmir’in farklı noktalarında gerçekleştirilen etkinliklerimiz halka açık ve ücretsizdir. 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

Hem konser salonları hem de galerilerde yıl boyu devam eden sanat programımız aylık olarak sanat severler ile paylaşılmaktadır. Etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.aassm.org.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.