Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Yeni Otoparklar Hizmete Alınıyor Yenilerinin Yapımı Planlanıyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Bayraklı Otoparkı

Adalet Sarayı ve çevresinde yoğunlaşan otopark ihtiyacını gidermek için kentteki ikinci tam otomatik otopark 18 katlı 636 araçlık kapasitesi ile 2021 yılında hizmete sunulmuştur.

Yeşilyurt’ta kültür merkezinin 153 araç kapasiteli yeraltı otoparkı 2021 yılında hizmete alındı.

Karabağlar Selviliı 2 katlı 160 araçlık yeraltı otoparkı ve 6270 m²'lik alanda meydan düzenlemesiyle birlikte kullanıma sunuldu.

Hatay Hakimevleri Katlı Otoparkı

Uşakizade Muammer Bey Sokağı’ndaki 15 bin metrekarelik alanda kurulan 465 araç kapasiteli Hakimevler Katlı Otoparkı’nın 25 araçlık kısmı engelli kullanımına ayrıldı.
Otoparkta ayrıca 16 adet motosiklet parkı ile 8 adet ücretsiz bisiklet parkı yer alıyor.

Otoparkın çatısında çevre halkının kullanımı için 460 metrekarelik seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu eşliğinde deniz manzarası izleme olanağı sunuldu.

Alaybey Otoparkı

Toplam inşaat alanı 25 bin 350 metrekarelik alandan oluşan Alaybey Katlı Otoparkı’nın 34 araçlık kısmı engelli kullanımına ayrıldı. Daha önce bir hipermarketin bulunduğu alanda inşa edilen otoparkın zemin kısmında yine bir market yer alacak. Kat yüksekliği 2.4 metre olan yapının teras kısmı da otopark olarak değerlendirilecek. Otopark 635 araç kapasiteli...

Buca Kasaplar Meydanı Otoparkı
 

Bölgenin tarihi dokusunu bozmayarak otopark sorununu da gideren Buca Kasaplar Meydanı düzenlemesi, toplam 6.271 m² alanda 150 araç kapasiteli iki katlı yeraltı otoparkı  ve parkın üst kısmının meydan kullanımına olanak tanıyor.   

Kent İçindeki Diğer Otoparklarımız

Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı

Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı 248 Sokak ile 255 Sokak kavşağında 3 bin 220 metrekarelik alanda inşa edildi. Eğimli bir arazi üzerinde yol kotuna göre dizayn edilen otoparkın en üstü katı pazaryeri olarak kullanılıyor. Toplam 4.7 milyon TL maliyetle 2013 yılında yapımı tamamlanan otopark 329 araç kapasiteli.

Alsancak Otomatik Otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelindeki kamu ve özel işletmeler arasında en büyük olma özelliği taşıyan İzmir Alsancak Tam Otomatik Otoparkı”, Temmuz 2014'te törenle hizmete aldı. "Alsancak Tam Otomatik Otoparkı" kamulaştırma bedeli dahil yaklaşık 20 milyon TL'ye mal oldu. Tam otomatik otopark; 616 metrekarelik taban alanı üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cepheli olarak 11 katlı inşa edildi. Düşeyde ve yatayda hareket eden 4 adet taşıyıcı asansörlü, zemin katta 171 metrekarelik geniş bir lobisi olan otopark; 280 araç kapasiteli..
 
Otoparkı kullanmak isteyen sürücü, aracını asansörlerden birine park ediyor ve park işlemini onayladıktan sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştiriliyor. Sürücü aracını maksimum 200 saniye gibi kısa bir sürede kolayca teslim alıyor. 16 güvenlik kamerası, 4 adet araç plaka okuma kamerası ve 1 güvenlik personeliyle son derece güvenli olan otoparkta ayrıca 7 otopark elemanı ile 3 teknik eleman görev yapıyor.

Kahramanlar Çok Katlı Otoparkı

Kahramanlar Otoparkı 554 araç kapasiteli. Geçmiş yıllarda bir dönem yine otopark olarak hizmet veren  otopark, belediyemiz tarafından düzenlenip kullanıma sunulmasıyla birlikte bölgede araç parkı sorununu da çözüme kavuşturdu. Otoparkı kullananlar için "park et ringle devam et seferleriyle" Alsancak semtine ücretsi servis hizmeti de veriliyor.

Kültürpark Yeraltı Otoparkı Büyük Kolaylık

Amerikan Pavyonu, Türk Pavyonu, Sabancı Pavyonu, Sarmaşık Düğün Salonu binaları yıkılarak kazanılan alanda yapımına 2006 yılının Temmuz ayında başlanılan fakat İzmir 1.İdare Mahkemesinin kararı üzerine yapımı durdurulan Kültürpark Yeraltı Otoparkı işine Danıştay’ın yerel mahkeme kararını iptal etmesi üzerine 30.01.2009 tarihinde tekrar başlandı yer altı otoparkının yapımı Temmuz 2009' da tamamlandı.
16.127 m² alanda mevcut bitki dokusuna zarar vermeyecek şekilde projelendirilen yer altı otoparkı 594 araç kapasitesine sahip. Otoparkın üstünde kalan alan olarak düzenlendi ve fuarın yeşil dokusu artırıldı.
     
Otoparka giriş-çıkışlar, Kültürpark’ın  26 Ağustos kapısından yapılabiliyor.

Gaziemir Semt Garajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de ilçe semt garajı olarak kullanılan, Vergi Dairesi yanındaki mevcut alandaki yeni semt garajı teras katlarında 291 araç parkına olanak tanıyor.  Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi’ne de entegre edilen semt garajı aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevi gören ve raylı sistemi kullanarak Gaziemir’e gelen yolcular otobüs ve minibüsleri kullanarak kolaylıkla yararlanıyor. Ayrıca özel araçları ile semt garajına gelenler, araçlarını otoparka bırakarak raylı sistemi ve diğer ulaşım araçlarını da kullanabiliyor.
 Gaziemir Semt Garajı 2010 yılı Eylül ayında tamamlandı.

Alsancak Yeraltı Otoparkı

Alsancak'ta Atatürk Spor Salonu önünde 133 araç kapasiteli yer altı otoparkı hizmete alındı. Otoparkın üstünde ise bir meydan oluşturuldu.