Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Trafikte Yayalar ve Güvenli Sürüş İçin İşaretlemeler Sürüyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü; sorumluluk alanındaki bulunan tüm yollardaki yol çizgilerini çiziyor;  trafik uyarı ve tanzim işaretlerinin montajını yaparak özel imalat levhalar ile trafik güvenliğinin artırıyor.

Kasis ve yükseltilmiş yaya geçidine ihtiyaç duyulan noktalar belirlenerek işaretlemeler tamamlanıyor; kavşak noktalarının sinyalizasyonları, bisiklet yollarının belirlenerek işaretlenmesi ve akıllı trafik sisteminin şehrin geneline uygulanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Köy Yollarında Güvenli Sürüş İçin Uygulamalar

Belediyemiz sorumluluğunda bulunan merkez ilçeler dışındaki ilçelerimize 2019 - 2021 yılları arasında 95 bin den fazla CTP yol kenar dikmesinin montajı tamamlanarak  gece ve gündüz trafik akış güvenliği sağlandı.  

Yayaların Güvenliği Öncelikli 

Şehrimizde trafikte farkındalığı arttırmak, yaya ve sürücü güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla; başta okul önlerine olmak üzere tüm şehir genelindeki yollarımıza; yavaşlama uyarı çizgileri ve yaya geçit çizgilerinin işaretlenmesi, eskiyen işaretlemelerin yenilenmesine yönelik çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Güvenli Yollar Güvenli Sürüşler Projesi

Kent genelinde bulunan tüm ana arter, cadde ve bulvarlarda yol çizgileri yenileme ve yeni boyama çalışmaları devam ediyor.
 
Bisiklet Yollları

Kent genelinde bisiklet yolu işaretlemesi yapılmaktadır. Ayrıca taşıt yolları üzerinde paylaşımlı bisiklet yolları trafik işaretlemeleri yapılmaktadır.
 
Tramvay ve Nostaljik Tramvay İşaretlemeleri Yol Güvenliği

Trafik güvenliği açısından hem fuar hem Kordon’da Nostaljik Tramvay ve tramvay yolu yaya ve araç geçişlerine yönelik trafik işaretlemeleri yapılmıştır.

Belediyemiz Sorumluluğundaki Tüm Yollara Trafik Bilgi ve İşaret Levhaları Yapılıyor

Belediyemiz sorumluluk sahasında bulunan tüm ulaşım yollarında, trafik güvenliğinin sağlanması, yaya ve sürücülere gerekli trafik bilgilerinin verilebilmesi amacıyla trafik işaret ve levhalarının montajı sürüyor.