30° SAĞANAK YAĞIŞLI

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş Google plus'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş

Temiz Çevre Farkındalığı İçin... Otomobilsiz Kent Günü Etkinlikleri fotoğrafı 0
 Temiz Çevre Farkındalığı İçin... Otomobilsiz Kent Günü Etkinlikleri fotoğrafı 1
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ulaşım türlerinin benimsenmesi ile yaşanabilir ve sağlıklı kentlerin oluşturulması” hedefiyle düzenlediği “Otomobilsiz Kent Günü” gelenekselleşti.

Avrupa Hareketlilik Haftası’na denk gelen etkinlikte Plevne Bulvarı, bir günlüğüne motorlu taşıt trafiğine kapatılıyor.

Karbon salınımının azaltılinsan sağlığı konularına dikkat çekilmesi amacıyla otomobillerden arındırılan caddede gerçekleştirilen bisiklet turları, pandomim, canlı heykel,  dans, kukla gösterileri ve bisiklet defilesi ile temiz çevre farkındalığı oluşturulmaya çalışılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir kentsel ulaşım ve karbon salımının azaltılması yönündeki çabaları Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından da takdirle karşılanıyor.