Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Kitap Okuyoruz

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

Okuduğumuz Kitapları Paylaşalım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi,  kısıtlı olanakları nedeniyle kitap sahibi olamayan okurları kitaplarla buluşturuyor. Okudukları kitapları başka kitapseverlerle paylaşmak isteyenler, kitaplarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi'ne bağışlayabiliyor.
Bağışlanan kitaplar, kurumumuza başvuruda bulunan okul, cezaevinin yanı sıra;  kısıtlı olanakları nedeniyle kitap sahibi olamayan Türkiye’nin bir çok kentindeki kitapseverlerle ulaştırıldı.
 
Alsancak Garı karşısındaki Atatürk Caddesi No: 454 adresinde hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’ne kutuphane@izmir.bel.tr  e posta adresinden de ulaşılabilir.
 
 
Gezici Kütüphaneler
Herkesin kitaba erişimini kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 adet otobüs, kütüphane hizmetinden yararlanamayan ilçelere hizmet götürmek için dizayn edilmiştir. Gezici Kütüphanelerimiz; Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla gibi çeper ilçelere hizmet götürmektedir. 
 
Her Mahalleye Bir Kütüphane 
Bilgiye erişimde fırsat eşitliği ilkesiyle başlatılan kampanya kapsamında gelen bağış kitaplarla, talepte bulunan muhtarlıklara kütüphane kurulmasının ilk etabı tamamlanmıştır. Balçova Onur Mahalle Muhtarlığı, Bayraklı 75. Yıl ve Nafiz Gürman Mahalle Muhtarlığı, Bornova Meriç, Atatürk, Koşukavak Mahalle Muhtarlığı ve Behçet Uz Rekreasyon Alanı, Buca Göksu, Menderes, Kırıklar, Yeşilbağlar, Yiğitler, Efeler, Laleli, Çaldıran, Barış, Dicle ve İzkent Mahalle Muhtarlığı, Çiğli Köyiçi, Evka 6, Aydınlık Evler, Cumhuriyet, Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Maltepe ve Atatürk Mahalle Muhtarlığı, Gaziemir Binbaşı Reşat Bey, Menderes, Fatih ve Hürriyet Mahalle Muhtarlığı, Karabağlar Salih Omurtak, Kibar, Yurtoğlu, Devrim, Barış, Vatan, General Asım Gündüz, Bahçelievler, Abdi İpekçi, Refet Bele, Cenetçeşme ve Özgür Mahalle Muhtarlığı, Karşıyaka Mustafa Kemal Mahalle Muhtarlığı, Konak Kadifekale, Emir Sultan, Lale ve Murat Reis Mahalle Muhtarlığı, Menderes Çatalca Mahalle Muhtarlığı, Menemen Kazımpaşa Mahalle Muhtarlığı ve Narlıdere Huzur Mahalle Muhtarlığı proje kapsamında kurulan kütüphanelerimizdendir. Toplam 31.392 adet bağış kitap tasniflenip kütüphane raflarına yerleştirilmiştir. 
 
Sesli Kitap
Sesli Kitap projesi kapsamında görme engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm kentilye yönelik sesli kitaplara  bu linkten (https://www.izmir.art/ ) ulaşabilirsiniz.