Erişilebilirlik Butonu
Kapat
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Projeler Sayfası

Sayfa İçeriği

Sayfa İçeriği

Körfez Su Kalitesi Sürekli İzleniyor

Twitterde paylaş Facebook'ta paylaş WhatsApp'ta paylaş
PAYLAŞ

İzmir Körfezi’ndeki su değerleri “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği” ve “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kriterlerini sağlayan kaliteye ulaştı. İzmir Körfezi’ndeki değişimi 2001 yılından bu yana sürekli kontrol altında tuttuğu ve  her ay İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvarı’nda gerçekleştirdiği analizlerin sonuçları, körfezde iyileşmeyi belirliyor.

Büyük Kanal Projesi’nin devreye girmesinden sonra su kalitesinin izlenmesi amacıyla İzmir Körfezi’nde belirlenen 11 adet  istasyonlardan alınan dip ve yüzey deniz suyu numunelerinin Askıda Katı Madde, Escherichia coli, Intestinal enterokok  parametre ölçümleri yönetmelik sınır değerlerinin  altında çıkıyor.

11 adet istasyondan düzenli olarak alınan deniz suyu numunelerinin, İZSU Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan analiz sonuçları ise  web sitemizdeki bu linkten  yayınlanıyor.

Yönetmelik gereği 2012 yılından bu yana bulanıklık değeri ölçümü secchi disk ile yapılmakta, ayrıca ekibimize ait cihazla 2015 yılından itibaren deniz suyundaki pH, Tuzluluk, Sıcaklık ve Çözünmüş Oksijen değerleri de ölçülmektedir. Körfezde iyileşme sürecinin devam ettiği görülmekte, analiz değerleri yönetmelikte belirtilen değerlerin çok altında kalmakta bazı istasyonlarda ise 0 değerleri izlenmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde gerek ihbar gerekse denetimleri ile deniz kirliliğine neden olabilecek problemler tespit edilerek; ilgili kurum/kuruluşlarla koordineli çalışmayla  kirliliğe neden olacak sorunları ortadan kaldırılıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi; üniversite, devlet kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile beraber projeler yürütüyor.