Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Meclis Gündemi Sayfası

Sol Menü

Sayfa İçeriği

11/06/2018 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİ
 
T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı – Meclis Şube Müdürlüğü


Sayı   : 97509404-301.03-66                                                              07/06/2018
Konu : Meclis Toplantı Gündemi
Sayın Meclis Üyesi,
 
          İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2018 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı I. Birleşimi 11/06/2018 tarihinde, saat:18.00’de, Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup; 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. maddesi gereği, Toplantı Gündemi aşağıda sunulmuştur. 
                Bilginizi ve Toplantıya katılımınızı rica ederim. 


                                                                                       Aziz KOCAOĞLU
                                                                      İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  


T.C.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2018 YILI HAZİRAN AYI TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİ
MECLİS GÜNDEMİ 
 
Gündem No   : 97509404-301.03-06                                             Toplantı Tarihi   : 11/06/2018 
Toplantı Yeri : İBB Meclis Salonu                                                   Toplantı Saati     : 18.00

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILIŞI.
II. GEÇEN TOPLANTI TUTANAĞINDA MADDİ HATA YAPILIP YAPILMADIĞININ GÖRÜŞÜLMESİ.
III. MECLİS ÜYELERİNCE VERİLECEK ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ.
IV. İSTİFA İLE BOŞALAN TÜKETİCİYİ KORUMA KOMİSYONU ÜYELİĞİNE SEÇİM YAPILMASI.
- Adalet ve Kalkınma Partisi Mensubu Meclis Üyesi Osman BAŞTERZİ’nin İstifası ile Boşalan Tüketiciyi Koruma Komisyonu Üyeliğine Seçim Yapılması.
V. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ.
1. Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığınca katılım sağlanan ve İzmir’in "Doğa Esaslı Projelerde" öncü ve uygulayıcı olarak yer aldığı HORIZON 2020 "Avrupa Birliği Çerçeve Programı" kapsamında,    10-12 Temmuz 2018 tarihlerinde İngiltere'nin Liverpool kentinde gerçekleştirilecek olan periyodik toplantıya katılmak üzere; Projeler Şube Müdürü Ertan DİKMEN, Projeler Şube Müdürlüğünde görev yapan Ayşe Didem YAYGEL, Sinan ALPER, Berna ATAMAN OFLAS, Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü Müge DENİZ BAL ve İZSU Genel Müdürlüğü Kanal Proje Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan Nevzat GÖKMEN'in 9-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında görevli-izinli sayılması, Nevzat GÖKMEN dışında görevlendirilen personellerin İngiltere vizesi ücreti ve uçakla gidiş-dönüş ulaşım masraflarının, şehir içi ulaşım, konaklama, iaşe, müze giriş ücretlerinin ve diğer tüm giderlerinin "Doğa Esaslı Projeler" 00158048016569458 no’lu hesabından karşılanması ve kişi başı 8.000,00-TL (Sekizbin Türk Lirası) avans verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Etüd ve Proj.Dai.Bşk.E.141841)
2. “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi” kapsamında işin yüklenicisi Gülermak A.Ş. tarafından yer altı kabloları arızalarının tespiti amacıyla 1 adet Kablo Test Ekipmanları Aracı temin edilecek olup; Baur GmbH firmasının, Avusturya'nın Sulz şehrinde bulunan üretim tesislerinde 19 Haziran 2018 - 22 Haziran 2018 tarihleri arasında test ekipmanlarının fabrika kabulüne Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı personellerinden Elektrik ve Elektronik Mühendisi Yaşar EMEK, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Seda MERDAN, Elektronik ve Haberleşme Teknikeri Rıza Barış MUSLU ve İnşaat Yüksek Mühendisi Yasemin LOPÇU'nun katılmaları, yol, konaklama ve yemek giderlerinin GÜLERMAK A.Ş. tarafından karşılanması, yurt dışı çıkış harçları, pasaport ücretleri ve diğer yasal harcırahların Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü 2018 Mali Yılı Bütçesinin 03.3.3.01 Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları tertibinden karşılanması hususlarının görüşülmesi. (Ban. ve Ray.Sis.Yat.Dai.Bşk.E.149312)
3. Çin'in Guangzhou şehrinde; 15/05/2018 – 17/05/2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Çin Prefabrik Ev, Modüler Yapı, Mobil Ev ve Uzay Fuarına, Belediyemizi temsilen, Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Bakım Onarım Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan Proje ve İnşaat İşleri Şefi (S.11489) Nihat KURTAR ve Mimar (S.31332) Onur Deniz AYGÜN ile Yol Üstyapı Şube Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan Mühendis (S.11159) Aşkın ŞENYÜREKLİ ve Tekniker (S.31463) Aşkın GÖKTEKİN'in katılmaları ve 13/05/2018 – 19/05/2018 tarihlerini kapsayacak şekilde görevli izinli sayılmaları ile fuara katılım, yol, yemek, konaklama giderleri, pasaport ücretleri, yurt dışı çıkış harçları gibi masraflar ile diğer tüm yasal harcamalara ait giderlerin ise adı geçen personellerin, bağlı bulundukları Müdürlüklerin "03.3.3.01" Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları bütçe tertibinden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Fen İşl.Dai.Bşk.E.149317)
4. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. ve 11. maddesi gereğince düzenlenen ve söz konusu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-5 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Cetvellerinden (II) ve (III) sayılı dolu-boş kadro değişikliklerine ilişkin Cetvellerde belirtilen kadronun iptal ve ihdası için önerge ekindeki evrakların incelenerek karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İns. Kay. ve  Eğit.Dai.Bşk.E.149327)
5. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği" doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonunun 24 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan; Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi hizmet binasına 2 (iki) yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi Kararının görüşülmesi. (Sos.Proj.Dai.Bşk. E.141857)
6. Liman Tepe (Urla) Kazı Başkanlığına destek verilmesi için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Liman Tepe Kazı Başkanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Ortak Hizmet Protokolünün onaylanması ve protokol kapsamında yer alan kazıya yönelik desteğin sonraki yıllarda da devam edebilmesine yönelik düzenlenecek ek protokollerin imzalanması kapsamında Başkanlık Makamına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Etüd ve Proj.Dai.Bşk.E.133569)
7. İzmir ili sınırları içerisinde, Belediyemize bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan itfaiye istasyonlarının uygun yer seçimlerinin yapılması, gelecek yıllara ait itfaiye istasyonu ve aracı talebinin hesaplanması, itfaiye noktalarının ulaşılabilirliğinin belirlenmesi ve gelecek yıllara ait kapasitesinin tespitine ilişkin çalışma yapılması için, Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 6 ay boyunca sürecek ortak işbirliği gerçekleştirilmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Ortak Hizmet Protokolü”nün görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.149291)
8. 16/02/2018 tarihli ve 2018/1 sayılı Veri Paylaşım Kurulu Toplantısında İzmir ili sınırları içerisinde yaşayan ve 2022 sayılı Kanun kapsamında yardım alan engellilerle ilgili Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sisteminde yer alan; Ad-Soyad, T.C. Kimlik Numarası ve Engel Oranı bilgilerinin, Belediye Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında paylaşımına yönelik hazırlanan ve önerge ekindeki “T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Arasında Tek Seferlik Veri Paylaşımı Protokolü”nün kabulü ile söz konusu Protokolün imzalanabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU'na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Sosyal Prj.Dai.Bşk.E.149292)
9. S.S. Yusuflu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Belediyemizden talep edilen 1 adet (8000 lt.) sabit süt soğutma tankına ilişkin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Yusuflu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile S.S. Yusuflu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Arasında Tarımsal Kalkınma Amaçlı Destekleme İş ve İşlemlerine İlişkin Protokol”ün görüşülmesi. (Tarımsal Hizm.Dai.Bşk.E.149326)
10. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye'de 3. kez "Uluslararası Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi "2 – 3 – 4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, bu amaç doğrultusunda, "Engelleri Kaldıralım" konulu Ulusal bir Karikatür Yarışması düzenlenmesi planlanmakta olup, anılan yarışmada dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan sanatçılardan birinciye 8.000,00 TL ve Plaket, ikinciye 5.000,00 TL ve Plaket ve üçüncüye 3.000,00 TL ve Plaket, mansiyon alan üç yarışmacıya da 1.000,00'er TL ve Plaket, 2 kişiye Genç Ödülü 1.000,00 TL ve Plaket şeklinde ödül verilmesi ve söz konusu ödüllerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Şube Müdürlüğü Bütçesinin 03.4.2.05 Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler tertibinden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Basın Yay. Halkla İlş. ve Muh.Dai.Bşk.E.149313)
11. İzmir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projeleri kapsamında Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile yapılan görüşmeler sonucunda yıllara sari kullanılmak üzere 50.000.000,00 EURO'ya kadar bir kredi anlaşması imzalanması aşamasına gelinmiş olup, söz konusu kredi için Belediyemizin Garantörlüğü kapsamında; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (Strateji Gel.Dai.Bşk.E.149290)
12. İZBETON A.Ş’nin 30/05/2018 tarihli ve 1307 sayılı yazısı ile; "Şirketin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere" kullanacağı 136.000.000,00- TL’lik banka kredisine ihtiyaç duyulmakta olup; borçlanılacak tutarın borçlanma limitinin yüzde onunu aşması nedeniyle, borçlanma talebinin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanabilmesi için; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması, krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname ve protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme, taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması konularında ve krediye ait her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (İşletme İşt.ve Yerel Hizm.Dai.Bşk.E.149316)
13. Kişisel Verileri Koruma Kanununa uyum çalışmaları kapsamında, teknik ve hukuki destek alınabilmesi amacıyla "Gelecek Yıllara Yaygın Hizmet Yüklenmeleri" yapılmasına ihtiyaç duyulmuş olup; Kişisel Verileri Koruma Kanunu Uyumluluk Projesi hizmet ihalesinin, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına bağlı Entegre Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri olarak 01/07/2018 - 30/09/2019 tarihleri arasında yapılabilmesi hususunun görüşülmesi. (Bil.İşl.Dai.Bşk.E.137817)
14. İzmir ili, Konak ilçesi, Köprü Mahallesi, 791 ada, 4 parselin ifrazından oluşan 791 ada, 62 ve 63 parseldeki hisselerin, taşınmaz maliki Reyhan ERİŞ (ÇINGILLAR) tarafından her türlü takyidattan ari olarak Belediyemize toplam (3,25 m² x 8.000,00-TL=26.000,00-TL) 26.000,00-TL bedelle rızaen devretmesinin Meclisimizce değerlendirilerek, talebe konu kamulaştırma bedelinin ödenmesi veya ödenmemesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.137818)
15. Mülkiyeti Belediyemize ait, Selçuk ilçesi, 116 ada, 2 no’lu parselde yapılacak olan Selçuk Semt Garajı'nın enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için önerge eki vaziyet planında belirtilen 3,00 m x 5,00 m = 15,00 m2 alanlı Trafo Merkezi ve Yer Altı Kablo Güzergahı irtifak haklarının bedelsiz olarak TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tesis edilmesi hususundaki Belediyemiz Meclisinin 13/02/2017 tarihli ve 05.122 sayılı Kararının tashih edilerek, 1,00-TL izbedelle TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tesis edilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.149318)
16. Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 19193 ada, 6 no’lu parselde kayıtlı 468,88 m² alanlı taşınmazın 15477/46888 (154,77 m²) hissesi Belediyemiz adına, 2385/11722 (95,40 m²) hissesi Şükran ERSOY adına, 12331/46888 (123,31 m²) hissesi Ciritoğlu Yapı ve İnşaat Malzemeleri Taahhüt Proje San ve Tic Ltd Şti adına, 2385/23444 (47,70 m²) hissesi Şenay ATAKAN adına, 2385/46888 (23,85 m²) hissesi Mert ATAKAN adına, 2385/46888 (23,85 m²) Hüsnü Emre ATAKAN adına kayıtlı bulunmakta olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 15477/46888 (154,77 m²) hissenin diğer hissedar Ciritoğlu Yapı ve İnşaat Malzemeleri Taahhüt Proje San ve Tic Ltd Şti adına kat karşılığı satışının yapılması hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.149297)
17. Kemalpaşa Belediye Başkanlığının 18/05/2018 tarihli ve 5120 sayılı yazısına konu; Yukarıkızılca Merkez Mahallesinde yeni açılan ve önerge eki krokide 1 numara ile gösterilen yola "Park Orman Yolu Sokak", 2 numara ile gösterilen yola "Poyraz Sokak", 3 numara ile gösterilen yola "Sargıner Sokak", 4 numara ile gösterilen yola "Gonca Sokak", 5 numara ile gösterilen yola "Kardelya Sokak", 6 numara ile gösterilen yola "Lavanta Sokak", 7 numara ile gösterilen yola "Şehit Ali Acar Sokak", 8 numara ile gösterilen yola "Aktaş Sokak", 9 numara ile gösterilen yola "Gürsu Sokak", 10 numara ile gösterilen yola "Zeynep Sokak", 11 numara ile gösterilen yola "Yeşil Çamlık 4 Sokak", 12 numara ile gösterilen yola "Yeşil Çamlık 3 Sokak", 13 numara ile gösterilen yola "Yeşil Çamlık 2 Sokak" ve 15 numara ile gösterilen yola "Yeşil Çamlık 5 Sokak" isimlerinin verilmesi ve Yeşil Çamlık Sitesi Kümeevleri yolunun adının (krokide 14 numara ile gösterilen) ise "Yeşil Çamlık 1 Sokak" olarak değiştirilmesi talebinin görüşülmesi. (Har. ve Cbs Dai. Bşk.E.141862)
18. Tire Belediye Başkanlığının 17/05/2018 tarihli ve 137 sayılı yazısına konu; İbni Melek Mahallesinde bulunan ve önerge eki krokide 1 numara ile belirtilen yola "Şuur NİZAMOĞLU Caddesi", Turan Mahallesinde bulunan ve 2 numara ile belirtilen yola "Yurdakul HASEL Caddesi", İbni Melek Mahallesinde bulunan ve 3 numara ile belirtilen yola "Maral Sokak", Turan Mahallesinde bulunan ve 4 numara ile belirtilen yola "Hakime Sokak" isimlerinin verilmesi talebinin görüşülmesi. (Har. ve Cbs Dai. Bşk.E.141860)
19. Selçuk Belediye Meclisinin; 06/04/2018 tarihli Selçuk Belediyesi Meclisince tarifeye eklenen " Yazlık Düğün Salonu Ücreti " ile 2018 Mali Yılı Tarife Cetveli altıncı bölüm Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ücret tarifesindeki 1. madde olan "1- İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat Kontrol Belge Ücreti, 1 m2’si 2018 Yılı - 10 TL"nin kaldırılması hususuna yönelik, 10/05/2018 tarihli ve 103 sayılı Kararının görüşülmesi. (Yazı İşl. Ve Kar. Dai.Bşk.E.149314)
20. Karabağlar Belediyesi İmar Programı kapsamında bulunan 12 poz no’lu işlem dosyasında kalan 30402 ada, 2, 8, 29, 40, 50, 51, 52, 68 parsellerin İmar Programı kapsamından çıkarılması ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre yeşil alan ve yolda kalmakta olan 103 poz no'lu işlem dosyası (Karabağlar ilçesi, Vatan Mahallesi, 3116 ada, 76 parsel) ve 104 poz no'lu işlem dosyasında (Karabağlar ilçesi, Adnan Suvari Mahallesi, 2373 ada, 25 parsel) kayıtlı taşınmazların kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan II. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Karabağlar Belediye Meclisinin 02/05/2018 tarihli ve 55/2018 sayılı Kararının, konunun İlçe Belediyelerinin imar programlarına ilişkin olarak alınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarih ve 05.863 sayılı kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149289)
21. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre yol ve yeşil alanda kalmakta olan Buca ilçesi, Yıldız Mahallesi, 21N3B pafta, 629 ada, 6 parselde kayıtlı taşınmazın kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 02/05/2018 tarihli ve 2018/122 sayılı Kararının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141843)
22. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre yolda kalmakta olan Buca ilçesi, 485 Sokak No:2 adresindeki, 22M3B pafta, 3013 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmazın zeminüstü kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 04/04/2018 tarihli ve 2018/80 sayılı Kararının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141844)
23. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre sosyal kültürel tesis alanında kalmakta olan Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 21N4B pafta, 10061 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 04/04/2018 tarihli ve 2018/82 sayılı Kararının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141845)
24. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına göre park alanında kalmakta olan Buca ilçesi, Kocatepe Mahallesi, 22N4B pafta, 50112 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın zeminüstü kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 04/04/2018 tarihli ve 2018/83 sayılı Kararının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141847)
25. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, 21N3B paftada yeşil alanda kalan Buca ilçesi, Atatürk Mahallesi, 202/44 Sokak, No. 15 adresinde bulunan imar aflı binanın kamulaştırılmasının 2015-2019 yıllarını kapsayan VI. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasına yönelik, Buca Belediye Meclisinin 04/04/2018 tarihli ve 2018/81 sayılı Kararının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/06/2013 tarihli ve 05.863 sayılı Kararı doğrultusunda görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141848)
26. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12/09/2012 tarihli ve 05.843 sayılı Kararıyla uygun görülerek onaylanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planının, Kuruçeşme Mahallesi, eski 827 ada, 18 parsele ilişkin kısmının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonucunda alınan, İzmir 1. İdare Mahkemesinin 25/01/2018 tarihli, 2018/90 sayılı Kararı dikkate alınarak; eski 827 ada, 18 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" kullanımına ayrılan bölümünün "Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan" kullanımına dönüştürülmesine ve 827 ada, 23 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" kullanımına ayrılan kesiminin "Eğitim Tesisi Alanı" kullanımına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149325)
27. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12/09/2012 tarihli ve 05.843 sayılı Kararı ile uygun görülerek onaylanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında, "Tarım Alanları" kullanımına ayrılan, Urla ilçesi, İskele Mahallesi, 809 ada, 5 parselin "Kentsel Gelişme Alanı''olarak belirlenmesine ilişkin, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149294)
28. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 16/02/2018 tarihli ve 05.162 sayılı Kararı ile uygun görülen ve Başkanlık Makamınca 16/03/2018 tarihinde onanarak 02/05/2018-31/05/2018 tarihleri arasında askıya çıkartılan, Buca ilçesi, Çeşme-Aydın Otoyol bağlantısı güneyinde yer alan ve 1/5000 ölçekli Buca Nazım İmar Planı Revizyonunda "Rekreasyon Alanı" olarak belirlenmiş olan alanın 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Kararı doğrultusunda "Ağaçlandırılacak Alan" olarak belirlenmesine yönelik,1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği İzmir Şubesi tarafından askı süresi içinde yapılan itirazın incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149308)
29. Torbalı ilçesi, Torbalı Mahallesi, 13 ada, 9 parselin bir kısmının "Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149293)
30. Bergama ilçesi, J18D18A - J18D18B paftalarda, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü görüşü doğrultusunda Bergama Çevre Yoluna katılım sağlayacak taşıt yolu bağlantılarının belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141863)
31. Bergama Revizyon ve İlave İmar Planları Plan Notları ile İmar Kanunu ve Yönetmelikleri arasındaki uyuşmazlıkların giderilmesi maksadıyla Bergama Belediye Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Plan Notları Değişiklik önerisi ile Bergama Belediye Meclisinin 03/05/2018 tarihli ve 18/60 sayılı Kararı ile uygun görülen, 1/1000 ölçekli Bergama Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141849)
32. Kiraz Belediye Meclisinin 09/04/2018 tarihli, 36/5 sayılı Kararı ile uygun görülen; mülga İl Özel İdaresi İl Genel Meclisinin 05/09/2012 tarihli ve 307 sayılı Kararı ile onaylı Kiraz ilçesi, Arkacılar Mahallesi, 324 parselde "Akaryakıt ve LPG İstasyonu" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan notlarına "Parselin batısında yer alan karayolu cephesindeki kanopiler için çekme mesafesi, uygulama sonrası terkler yapılarak yeni oluşacak parsel sınırından 10 metredir." notunun eklenmesi talebine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149324)
33. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 05/42 sayılı Kararı ile uygun görülen; Örnekköy Mahallesi, 195 ada, 1 parselde "Akaryakıt ve LPG İstasyonu" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notlarına "Akaryakıt ve LPG hatları ön cephe hattından 25 metre, kanopi ve kanopi ayakları 10 metre mesafede yer alabilir." notunun eklenmesi talebine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141854)
34. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 05.40 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çiniliköy Mahallesi, Demirliçay Mevkii, 174 ada, 9 no’lu parselin bir kısmının Akaryakıt + LPG Tesis Alanı olarak belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notlarına, "Parselin batısında yer alan Karayolu cephesindeki kanopiler için çekme mesafesi, uygulama sonrası terkler yapılarak yeni oluşacak parsel sınırından itibaren 10 mt’dir." şeklinde plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141851)
35. Karabağlar Belediye Meclisinin 02/04/2018 tarihli, 39/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Devrim Mahallesi, 21 L IIIc paftada yer alan, 15009 ve 15031 no’lu imar adaları arasında kalan alanın TAKS:0.60, Yençok=Serbest yapılaşma koşullu Cami Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149322)
36. Karabağlar Belediye Meclisinin 06/04/2018 tarihli ve 45/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Selvili Mahallesinde, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında "İlkokul Alanı" kullanımında kalan 30920 ada, 1 parselin güneyindeki Otopark Alanının, İlkokul Alanına dahil edilerek, "zemin altı otopark yapılabilir" şeklinde plan notu eklenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141853)
37. Bornova Belediye Meclisinin 02/05/2018 tarihli ve 266 sayılı Kararı ile uygun görülen; Doğanlar Mahallesi, 31 L Ib (25 Ö 2a) paftada yer alan 124/1 Sokak ile 113/9 Sokak arasında kalan 8228 ada, 1 parselin mevcut uygulama imar planındaki yapılaşma koşulları ve çekme mesafeleri değiştirilmeden mülkiyet sınırları korunacak şekilde imar hatlarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141858)
38. Konak Belediye Meclisinin 02/04/2018 tarihli ve 60/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Murat Reis Mahallesi, 1769 ada 1, 2, 3 parseller ile 1768 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 parsellerin, E:1,5, Yençok:8 kat yapılaşma koşullu "Hastane Alanı" olarak, 269 Sokağın taşıt yolu genişliğinin ise 17 metre olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere incelenmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141856)
39.  Konak ilçesi, Zeytinlik ve Yenidoğan Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve 23N IVd paftasına isabet eden, İZBAN Hattı üzerinden geçerek Gürçeşme Caddesi ile 1139 Sokak bağlantısını sağlayan Gürçeşme Üst Geçidinin bulunduğu bölgede hazırlanan ve yaya güvenliğinin sağlanması hedefini taşıyan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149307)
40. Konak Belediye Meclisinin 04/05/2018 tarihli ve 92/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Tuzcu Mahallesi, 466 ada, 7 parselde kayıtlı, tescilli İkiçeşmelik Çeşmesi'nin yanında bulunan trafonun taşınmasına ilişkin alınan, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 28/09/2017 tarihli ve 6558 sayılı Kurul Kararı doğrultusunda, Dayıemir Mahallesinde 668 ve 672 Sokak'ın kesişiminde yer alan ve yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli imar planında ''Yaya Yolu'' kullanım kararında kalan alanda ''2.45 m x 5.30 m'' boyutlarında yer altı ''Trafo Alanı'' belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149306)
41. Çiğli Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli 05/20 sayılı Kararı ile uygun görülen; Şirintepe Mahallesi, 41400 ada 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 parsellerin yürürlükteki imar planında Hmax:6.80 yapılaşma koşullu Konut kullanımının Yençok:8 kat ve Katlar Alanı Toplamı: 2612 m2 yapılaşma koşullu Ticaret-Konut (TİCK) olarak belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141852)
42. Çiğli Belediye Meclisinin 07/02/2018 tarihli ve 05/10 sayılı Kararı ile uygun görülen; Ataşehir Mahallesi, L18a01b2c paftada, 4576 parsel ile 21629 ada, 1 parsel arasında kalan imar yolunun ve yeşil alanın imar planına işlenmesi ile ilgili hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149305)
43. Çiğli Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli ve 05/22 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yenimahalle, L18A01B2B paftada, kamuya terkli Park Alanı içerisinde 4.00 m x 4.00 m ebatlarında Doğalgaz Bölge Regülatörü yeri ayrılmasına ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149296)
44. Menemen Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli, 12 sayılı Kararı ile uygun görülen; Kazımpaşa Mahallesi, 245 ada 5, 9 ve 10 parsellere isabet eden "Belediye Hizmet Alanı ve Otopark Alanı" ile 5522 ada, 1 parsel bitişiğindeki kamuya terkli "Park Alanının" yer değişikliğine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149295)
45. Ödemiş Belediye Meclisinin; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında konut koşullu imar adasına isabet eden parsellerde, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya dönük olarak zemin katlarda günlük ticaret yapılabilmesine yönelik, 07/05/2018 tarihli ve 301.05-66 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141842)
46. Bergama Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli ve 18/39 sayılı Kararı ile uygun görülen; Zafer Mahallesi, 1516 no’lu imar adasının ada ayrım çizgisinin kaldırılmasına ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141855)
47. Kemalpaşa Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 301.05/41 sayılı Kararı ile uygun görülen; Halilbeyli Mahallesi, 652 ve 1606 parsel numaralı taşınmazların "Enerji Üretim Alanı (Güneş Enerji Santrali)" olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.141850)
48. Kemalpaşa Belediye Meclisinin, 3194 sayılı İmar Kanununa bağlı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19. maddesi kapsamında, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak zemin katlarda günübirlik ticaret yapılabilmesine yönelik hazırlanan, 14/08/2014 tarihli ve 118 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149309)
49. Kemalpaşa Belediye Meclisinin, 3194 sayılı İmar Kanununa bağlı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19. maddesi kapsamında, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak zemin katlarda günübirlik ticaret yapılabilmesine yönelik hazırlanan, 04/05/2015 tarihli ve 117 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149310)
50. Kemalpaşa Belediye Meclisinin; 3194 sayılı İmar Kanununa bağlı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19. maddesi kapsamında, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak zemin katlarda günübirlik ticaret yapılabilmesine yönelik hazırlanan, 01/10/2014 tarihli ve 131 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149311)
51. Aliağa Belediye Meclisinin 06/04/2018 tarihli ve 113 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yüksekköy Mahallesi, K18a-08c-3c, K18a-08c-3d, K18a-13b-2b, K18a-14a-1a paftalarda, 68.600 m² yüzölçümlü 126 ada, 80 parselde kayıtlı taşınmazın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Kararları doğrultusunda hazırlanan, "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (Güneş Enerji Santrali Alanı)" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149302)
52. Urla Belediye Meclisinin 06/04/2018 tarihli ve 153 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kapsamında Kentsel Gelişme Alanı (Az Yoğunlukta) kullanım kararında kalan Sıra Mahallesi, 533 ada, 30 parsele ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149323)
53.  Urla Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 95 sayılı Kararı ile uygun görülen; Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149320)
54. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 05-54 sayılı Kararı ile uygun görülen; Hıdırlık, Sığacık ve Camikebir Mahallelerinde 8 adet "Trafo Alanı" amaçlı hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149299)
55. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 05-47 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesi, 3109 ada, 3 parselde hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149298)
56. Seferihisar Belediye Meclisinin 04/12/2017 tarihli ve 05-151 sayılı Kararı ile uygun görülen; Merkez Mahallelerinde ve Sığacık Mahallesinde 6 adet "Trafo Alanı" amaçlı hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149300)
57. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli ve 05-78 sayılı Kararı ile uygun görülen; Merkez Mahallelerinde 6 adet "Trafo Alanı" amaçlı hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149301)
58.  Seferihisar Belediyesi Meclisinin 02/04/2018 tarihli ve 05-64 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesi, 450 ada, 67 parselde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149303)
59. Foça ilçesi, Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi ile Fevzi Çakmak Mahallesi arasında ve bir kısmı Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içinde kalan İzmir Caddesinden cephe alan parsellerde Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri kapsamında Yönetmelikte belirtilen ticari kullanımların zemin katlarda yer alabilmesine ilişkin Foça Belediye Meclisinin 02/04/2018 tarihli, 67 sayılı Kararının görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149319)
60. Kınık Belediye Meclisinin 07/02/2018 tarihli ve 2/23 sayılı Kararı ile uygun görülen; J18C18B-4B, J18C-18B-1D paftalarda, Türkcedit Mahallesi, 171 ada,11 parsel ile Osmaniye Mahallesi, 122 ada, 143, 82, 83 parsellerde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi ile “171 ada, 11 parselin Ortaöğretim Alanından Halk Eğitim Merkezi Alanına dönüştürülmesine, 122 ada 143 parselin ise Konut Alanından Lise Alanına dönüştürülmesine” yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149288)
61. Kınık Belediye Meclisinin 07/02/2018 tarihli ve 2/22 sayılı Kararı ile uygun görülen; Poyracık Mahallesi, 30K1A pafta, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107, 4108, 4119, 4120, 4121, 4142, 4143, 4144 ve 4168 parsellerde, otopark alanının kaydırılması, imar hattının yeniden düzenlenmesi ve yaya yolunun kaldırılması amacıyla hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149304)
62. Güzelbahçe Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli ve 20 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yelki Mahallesi, L17b18a2a pafta, 329 adanın kuzeyinde yer alan park alanı ve L17b18a2b pafta, 522 ada, 1 parselin kuzeyinde yer alan park alanı üzerinde 5.00 m x 7.00 m ebatlarında trafo alanı belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.149321)
VI. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ.
1. Urla Belediye Başkanlığının 26/04/2018 tarihli ve 7483 sayılı yazısına konu; 1175 no’lu Sokağın adının “Umut 1 Sokak” olarak değiştirilmesi ve önerge ekinde krokiye göre yeni açılan sokaklara da “Umut 2 Sokak”, “Umut 3 Sokak”, “Umut 4 Sokak”, “Umut 5 Sokak”, “Umut 6 Sokak”, “Umut 7 Sokak”, “Umut 8 Sokak” ve “Umut 9 Sokak” isminin verilmesi hususlarının teknik rapor doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Har. ve Cbs Dai. Bşk.E.123229)
2. Mehmet SAYDAM'ın 14/03/2018 tarihli dilekçesine konu; Beydağ ilçesi, Beyköy Mahallesinde bulunan Beyköy Meydanı Sokağın isminin "Hüdaverdi AYGÜN" olarak değiştirilmesi talebinin, talep edilen isimdeki meydan ve sokak kavramlarının bir arada kullanılmasının adres karmaşası yaratacağından ve teknik rapor da dikkate alınarak oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113725) 
3. Torbalı Belediye Başkanlığının 15/03/2018 tarihli ve 5021 sayılı yazısı ve ekinde yer alan 09/03/2018 tarihli ve 41 sayılı Meclis Kararına konu; Karaot Mahallesinde yeni açılacak olan meydana "Şehit Harun Şenözüar" isminin verilmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113722)  
4. Bayraklı Belediye Başkanlığının 02/05/2018 tarihli ve 10047 sayılı yazısına konu; Tepekule Mahallesinde bulunan 2088 no’lu Sokağa "Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık AKIN" isminin verilmesi hususunun İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/01/2014 tarihli ve 05.22 sayılı İlke Kararı gereğince oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Har. ve Cbs Dai. Bşk.E.123255)
5. Şahin GÜNER'in 22/02/2018 tarihli dilekçesine konu; Dikili ilçesi, Deliktaş Mahallesinde bulunan 182 ile 183 no’lu kadastral adalar arasında kalan mevcut Deliktaş Vatan Sokağın adının, “Damla GÜNER” Sokak olarak değiştirilmesi talebinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/01/2014 tarihli ve 05.22 sayılı İlke Kararı gereği oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113720) 
6. Buca Belediye Başkanlığının 19/04/2018 tarihli ve 3791 sayılı yazısı ve eki 04/04/2018 tarihli ve 2018/106 sayılı Meclis Kararına konu; Vali Rahmi Bey Mahallesinde bulunan 138 no’lu Sokağın isminin "Öğretmenevleri 138 Sokak" olarak değiştirilmesi talebinin, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik gereği oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113715)  
7. Karşıyaka Belediye Başkanlığının 09/04/2018 tarihli ve 7251 sayılı yazısına konu; Aksoy Mahallesinde bulunan 1754 no’lu Sokağa "Namık KABAN" isminin verilmesi talebinin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/01/2014 tarihli ve 05.22 sayılı İlke Kararı gereği oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113721)  
8. Kemalpaşa Belediye Başkanlığının 17/08/2017 tarihli, 6807 sayılı yazısı ve eki, 07/08/2017 tarihli, 143 sayılı Meclis Kararı ile 02/01/2018 tarihli, 5 sayılı ve 04/12/2017 tarihli, 222 sayılı Kararlarına konu; 85. Yıl Cumhuriyet Mahallesinde; Yıkık Kemer, Kavaklık, Azmak, Şeftali, Kemer Yanı, Karayırt, Söğütlü Çeşme, Tek Çınar, Koşar, Paşayeri, Kuş Tepesi, Hürriyet Mahallesinde; Çeşmealtı, Harman Yolu, Güzeyiryolu, Bozürük, Kırbağları, Yakınbağlar, Dereağzı, Yörükyolu, Tekçam, Çolakiçi, Yılankuyu, Küçüktepe, Yeni Mahallesinde; Kırüstü, Çınarcık, Köprü, Melis, Dermenci Kuyusu, 2. Çeşme, Kazımpaşa Mahallesinde; Sepetçi Deresi, Kalpakkaya, 29 Ekim Mahallesinde; Gölet, Nur, Çambel Mahallesinde; Evrangürü, Ambarkavak isimlerinin verilmesi, ayrıca; Akalan Mahallesinde bulunan mevcut Akalan Atatürk Kümeevleri, Akalan Cumhuriyet Kümeevleri ve Bağımsızlık Kümeevlerinin iptal edilerek yerine önerge ekinde krokide gösterilen şekli ile yeni açılan sokak niteliğindeki yollara 1500'den 1538'e kadar (1538 de dâhil) ve 1540, 1546, 1548, 1550, 1552, 1554, 1556 numaralarının verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.113724)  
9. Karabağlar ilçesi, Basınsitesi Mahallesi, 6529 ada, 13 no’lu (95,00 m²) parselde kayıtlı taşınmazın 28/190 hissesi (14,00 m2) Belediyemiz adına, 81/95 hissesi (81,00 m²) ise Nurgül KARAGÖZ adına kayıtlı olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 28/190 (14,00 m²) hissenin, adı geçen diğer hissedar adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu.  (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.113719)
10. Buca ilçesi, Dumlupınar Mahallesi, 39737 ada, 3 no’lu (80,57 m²) parselde kayıtlı taşınmazın 11/130 hissesi (6,82 m²) Belediyemiz adına, 119/130 hissesi (73,75 m²) Hüseyin YILMAZ adına kayıtlı bulunmakta olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 11/130 (6,82 m²) hissenin diğer hissedar adına satışının yapılması hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak.Yön.Dai.Bşk.E.123249)
11. Bornova ilçesi, Işıklar Mahallesi, 11119 ada, 4 no’lu (900,00 m²) parselde kayıtlı taşınmazın 7/480 hissesi (13,12 m²) Belediyemiz adına, 67/480 hissesi (125,63 m²) Erkan TIĞCIOĞLU, 203/240 hissesi (761,25 m²) Fatih ÇAKMAKOĞLU adına kayıtlı bulunmakta olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 7/480 (13,12 m²) hissenin diğer hissedarlardan Fatih ÇAKMAKOĞLU adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.129933)
12. Bayraklı ilçesi, Emek Mahallesi 37187 ada, 10 no’lu (230,00 m²) parselde kayıtlı taşınmazın 4/230 hissesi (4,00 m²) Belediyemiz adına, 113/115 (226,00 m²) ise Yeter MERMER adına kayıtlı olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 4/230 hissesi (4,00 m²) hissenin, adı geçen diğer hissedar adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.113717)
13. Karabağlar ilçesi, Bozyaka Mahallesi, 30616 ada, 4 no’lu parselde kayıtlı taşınmazın kamulaştırma dışı kalan 32,55 m²’lik kısmı için (1563,00 x 32,55 m² = 50.875,00-TL) toplam 50.875,00-TL kamulaştırma bedelinin taşınmaz malikine ödenerek Belediyemizce satın alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak.Yön.Dai.Bşk.E.127618)
14. Buca ilçesi, Kızılçullu Mahallesi, 8425 ada, 6 no’lu parselde kayıtlı 173,10 m² alanlı taşınmazın 8768/17185 (88,32 m²) hissesi Belediyemiz adına, 8417/17185 (84,78 m²) hissesi Murat FIRTINA adına kayıtlı olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 8768/17185 (88,32 m²) hissenin, adı geçen diğer hissedar adına kat karşılığı satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Emlak Yön.Dai.Bşk.E.113723) 
15. Bornova ilçesi, Ergene Mahallesi, 542 ada 479 no’lu parselde kayıtlı 742,34 m² alanlı taşınmazın 9715/74234 (97,15 m²) hissesi Belediyemiz adına, 64519/74234 (645,19 m²) hissesi Cevdet ATİK adına kayıtlı bulunmakta olup; söz konusu taşınmazdaki Belediyemize ait 9715/74234 (97,15 m²) hissenin diğer hissedar adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Em.Yön.Dai.Bşk.E.123254)
16. Bornova Belediye Meclisinin; Bornova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 08.01 Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Transferler Harcama Kalemine konulan ve kalan 2.800.000,00-TL'lik ödeneğin İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün aynı harcama kalemine aktarılmasına yönelik, 06/04/2018 tarihli ve 174 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş.ve Kar.Dai.Bşk.E.118208)
17. Bornova Belediye Meclisinin; Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün hizmetlerinde kullanılmak üzere, önerge ekinde bulunan T Cetvelinde belirtilen binek aracın, Bornova Belediyesi 2018 Mali Yılı Bütçesinden alınmasına yönelik, 03/04/2018 tarihli ve 156 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş.ve Kar.Dai.Bşk.E.118205)
18. Menderes Belediye Meclisinin; Menderes Belediyesinin sorumluluğunda olan yollardan sabit ve mobil haberleşme altyapısı ve şebekelerinde kullanılan kablo ve benzeri geçirilmesinden doğan geçiş hakkı bedellerinin metresinin 0,70-TL olarak 2018 Mali Yılı Tarife Cetvellerine ilave edilmesine yönelik, 07/05/2018 tarihli ve 83 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.125816)
19. Aliağa Belediye Meclisinin; Aliağa Belediyesinin 2018 Mali Yılı Bütçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğünce yatırım planına alınan ancak kullanılmayacak olan "Hareketli İş Makineleri" ile ilgili ödenek tertibinden 2.750.000,00-TL ödeneğin, Fen İşleri Müdürlüğünün ödeneği yetmeyeceği anlaşılan "Yol Bakım ve Onarım Giderleri" ile "Diğer Hizmet Alımları" ödenek tertiplerine aktarma yapılmasına yönelik, 06/04/2018 tarihli ve 116 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.118207)
20. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Karşıyaka ilçesi sınırları içinde yer alan park ve yeşil alanlardaki Phoenix (Hurma) ağaçlarında, Kırmızı Palmiye Böceğine karşı Endoterapi yöntemiyle Karşıyaka Belediyesince yapılacak olan ilaçlamanın ilk uygulaması için büyük ağaçlarda 200,00-TL, küçük ağaçlarda 150,00-TL olarak belirlenmesine yönelik, 05/04/2018 tarihli ve 72458193/75 sayılı Kararının; karara konu önergeye Karşıyaka Belediye Meclisinden geldiği gibi zararlıyla etkin mücadele ve özel mülkiyetlerden gelen taleplerin de karşılanması konusunda” ibaresinin eklenmesi şeklinde değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yazı İş.ve Kar.Dai.Bşk.E.118209)
21. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi 2018 Mali Yılı Analitik Bütçesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ücret Tarifesine “Ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılara ilişkin dosya hazırlama ücreti" olarak gelir kalemi ilave edilmesi ve söz konusu gelir kalemi ücretlerinin önergede yer aldığı şekilde uygulanmasına yönelik, 07/05/2018 tarihli ve 36 sayılı Kararının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.129940)
22. Balçova Belediye Meclisinin; Balçova Belediyesi 2018 Mali Yılı Analitik Bütçesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ücret Tarifesine "Ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılara ilişkin dosya hazırlama ücreti" olarak gelir kalemi ilave edilmesi ve bu gelir kaleminde bağımsız bölüm başına 1.000,00-TL ücret belirlenmesine yönelik, 02/05/2018 tarihli ve 30 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.129939)
23. Bergama Belediye Meclisinin; Bergama Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Bilişim ve Haberleşme Servisi Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlandığından, Bilişim ve Haberleşme Giderlerine yönelik İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne ait kalan ödeneklerin, önerge ekinde yer alan listede belirtildiği şekilde Yazı İşleri Müdürlüğüne aktarılmasına yönelik, 05/04/2018 tarihli ve 18/50 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş.ve Kar.Dai.Bşk.E.118210)
24. Beydağ Belediye Meclisinin; Beydağ Belediyesi hudutları dahilinde bulunan bankamatiklerden (ATM) aylık 100,00-TL yerine 50,00-TL Evsel Katı Atık Ücreti alınmasına yönelik, 07/05/2018 tarihli ve 31 sayılı Kararının; konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisini ilgilendirmediğinden Beydağ Belediyesine iadesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Hukuk Komisyonları Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.126852)
25. Beydağ Belediye Meclisinin; Beydağ Belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne inşaat dosyası ve imar durumu inceleme talebinde bulunan eksperlerden Beydağ Belediyesince alınması gereken dosya inceleme ücretinin ve vatandaşların talebi üzerine verilen evrakların tasdik (Aslı Gibidir) ücretinin; Eksperlerden: 1-Arsa ve Arazi İmar Durumu İnceleme (Her bir dilekçe için) 100,00-TL, 2-İnşaat Dosyası İnceleme (Her bir dosya için) 100,00-TL, Vatandaşlardan: 3-Evrak Tasdik (Evrak sayılı ne olursa olsun her bir dilekçe için) 20,00-TL alınmasına yönelik, 07/05/2018 tarihli ve 34 sayılı Kararının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.126853)
26. Aliağa Belediye Meclisinin; Aliağa Belediyesi 2018 Mali Yılı Bütçesinde yer alan Tarife Cetvellerinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ilişkin tarifelerde mevcut "Rölöveli Aplikasyon" ücretine ait "Kaçak ve ruhsata aykırı yapıların projesine ve imar durumuna uygunluğunun tespiti amacıyla arsa üzerinde yapılan her türlü ölçüm ve çizim ile durum tespitinin yapılması (beher m2 için)" ibaresine "ruhsatlı" kelimesinin eklenerek "Kaçak, ruhsata aykırı ve ruhsatlı yapıların projesine ve imar durumuna uygunluğunun tespiti amacıyla arsa üzerinde yapılan her türlü ölçüm ve çizim ile durum tespitinin yapılması (beher m2 için)" şeklinde değiştirilmesine yönelik, 10/05/2018 tarihli ve 140 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.129937)
27. Dikili Belediye Meclisinin; Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Bertaraf Ücret Listesinin önergede yer aldığı şekilde belirlenmesine yönelik, 04/05/2018 tarihli ve 78 sayılı Kararının  oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.129938)
28. Dikili Belediye Meclisinin; Dikili Belediyesi 2018 Mali Yılı Şehir Planlama Ücret Tarifesinin önerge eki listede belirtildiği şekilde uygulanmasına yönelik, 04/05/2018 tarihli ve 79 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.129936)
29. Karşıyaka Belediye Meclisinin; Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan Karşıyaka Yüzme Havuzu ve Halı Sahalara ait saatlik kullanım amaçlı Ücret Tarifesi ile Fitness Salonuna Giriş Ücret Tarifesinin; 1- Karşıyaka Yüzme Havuzu Kulvar Ücreti (Saatlik) 5,00-TL (KDV Dahil), 2- Halı Saha Kullanım (Saatlik) 10,00-TL (KDV Dahil), 3- Fitness Salonuna Giriş Ücreti 15,00-TL (KDV Dahil) şekilde belirlenmesine yönelik, 02/05/2018 tarihli ve 72458193/86 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma - Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Yazı İş. ve Kar.Dai.Bşk.E.126850)
30. Selçuk Belediye Meclisinin; Selçuk Belediyesinin 2018 Mali Yılı Tarife Cetvelinin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Ücret Tarifesi Bölümünün 2. maddesinin "İleride hizmete açılacak düğün salonu ücreti için Zafer Mahallesi düğün salonu ücret tarifesi uygulanır." bendinin kaldırılması; söz konusu ücret tarifesinin 17. maddesinden sonra gelmek üzere, işletmeye açılacak olan Yazlık Düğün Salonuna ait 18. maddenin önergede belirtildiği şekilde eklenmesine yönelik, 06/04/2018 tarihli ve 83 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu. (Yazı İş.ve Kar.Dai.Bşk.E.118206)
31. İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10/04/2018 tarihinde onaylanmış olup; Belediye Başkanlığımızca hazırlanan 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişiklik önerisinin ve Plan Değişikliği Açıklama Raporunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.129931)
32. 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında, “Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan” kullanımına ayrılan, Gaziemir ilçesi, Çay Mahallesi, 35 ada, 37, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ve 70 parsellerin “Kentsel Gelişme Alanı” olarak belirlenmesine yönelik, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.113714)  
33. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesinde, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 253 parselin maliklerinden Remzi OKAY ve Sadi OKAY tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123222)
34. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek, 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 116 parselin maliklerinden Zeki BORA tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123228)
35. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek, 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 191 parselin maliklerinden Bahtiyar GİRGİN tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123251)
36. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek, 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına;  659 ve 558 parsellerin maliki Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123221)
37. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ve 252 parsellerin maliki Kemal ERİM vekili Emine ARMAĞAN SEVİM tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123225)
38. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12 2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 217, 218, 220, 192 ve 219 parsellerin maliklerinden Salih YILMAZ tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123224)
39. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına;  217, 218, 220 ve 303 parsellere ilişkin Aziz YILMAZ ve Gülay ER tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123227)
40. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 217, 218 ve 220 parsellerin maliklerinden Nadir YILMAZ tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123223)
41. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11/12/2017 tarihli ve 05.1401 sayılı Kararı ile uygun görülerek 30/03/2018 – 30/04/2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Aliağa ilçesi, Horozgediği Mahallesi, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına; 195, 196, 197 parselin maliki ve 198 parselin maliklerinden Egelim Lojistik A.Ş. vekili ve 221, 222, 223, 224, 225, 226 ve 227 parsellerin maliki Kemal ERİM vekili Emine ARMAĞAN SEVİM tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123226)
42. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Uygulama İmar Planlama Şube Müdürlüğünün 16/03/2018 tarihli ve E.68829 sayılı Başkanlık Önergesine konu İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 05/04/2018 tarihli Raporunda ve dolayısıyla Belediye Meclisimizin 13/04/2018 tarihli ve 05.542 sayılı Kararında da "Ancak Ticaret Taramalı ve Ticaret Taramalı (T) Notasyonlu Alanlarda Kalmamak Kaydıyla..." şeklindeki sehven eksik yazılan ifadenin, "Ancak 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında Ticaret Taramalı ve Ticaret Taramalı (T) Notasyonlu Alanlarda Kalmamak Kaydıyla..." şeklinde tashihinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.118216)
43. Büyükşehir Belediye Meclisimizin 12/05/2017 tarihli ve 05.522 sayılı Kararı ile uygun görülerek onaylanan, Kemalpaşa ilçesi, Dereköy Mahallesi, 163 numaralı parselde "Enerji Üretim Alanı (Güneş Enerji Santrali)" belirlenmesine ilişkin, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin Kemalpaşa Belediye Meclisinin 02/01/2018 tarihli, 301.05/7 sayılı Kararı ile uygun bulunmaması sebebiyle planın uygulama aşamasına geçemeyeceği göz önünde bulundurularak, söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptalinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.129930)
44. Tire ilçesi, Yeni ve Kurtuluş Mahallelerinde, Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan, L19d20b paftada, 87, 88, 103, 132 ve 193 adalara yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin, 2863/3386/5226 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123238)  
45. Seferihisar ilçesi, Camikebir Mahallesinde, Seferihisar Belediyesinin mülkiyetinde olan 124 ada, 3 parselin "Ticaret-Konut Alanı" plan kararından, "Park Alanı" plan kararına çevrilmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123256)  
46. 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Askeri Alan" kullanımında kalan Foça ilçesi, Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 1114 ha yüzölçümüne sahip alanda, Foça Deniz Üs Komutanlığı Kışlası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.119156)
47. Torbalı Belediye Meclisinin 09/03/2018 tarihli ve 70 sayılı Kararı ile uygun görülen; Taşkesik Mahallesi, Köklük Mevkii, 439 no’lu parselde "A+LPG+Servis İstasyonu" olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Ulaşım – Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123248)
48. Kiraz Belediye Meclisinin 05/03/2018 tarihli ve 21/4 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Mevzii İmar Planında "Akaryakıt + LPG Satış İstasyonu, Kantar ve Dinlenme Tesisi" ve "Tarımsal Niteliği Korunacak Alan" kullanımlarında yer alan, Karaburç Mahallesi, 108 ada, 102 parselin "Akaryakıt + LPG Satış İstasyonu, Kantar ve Dinlenme Tesisi" kullanımında kalan kısmının TAKS:0.30 KAKS:1.50 Yençok:15.50 m yapılaşma koşullarında "Akaryakıt + LPG Satış İstasyonu, Otel ve Dinlenme Tesisi" (Bu alanda satış, market, dinlenme tesisi, WC, otel yapılabilir.) olarak değiştirilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Mevzii İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Hukuk – Çevre ve Sağlık – Ulaşım – Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123230)
49. Karabağlar Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli ve 30/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli 1. Etap Üçkuyular - Şehitler Mahallesi Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 1. Etap Basınsitesi ve Civarı Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 1. Etap Vatan - Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 2. Etap Vatan - Bozyaka Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı, 1/1000 ölçekli 2. Etap Bahçelievler - Gülyaka Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı Plan Notlarının bütünleştirilerek imar mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesine ve teknik düzeltmelerin yapılmasına ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.118214)
50. Bornova Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli ve 108 sayılı Kararı ile uygun görülen; 23OIVa, 25OIIb, 25OIIc, 25OIa paftalarda, 5.00 m x 6.00 m ebatlarında, toplam yedi adet trafo alanı belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.127619)  
51. Bornova Belediye Meclisinin 03/04/2018 tarihli ve 159 sayılı Kararı ile uygun görülen; Işıklar Mahallesi, 23ÖId paftada, 6028 ve 6029 Sokak kesişiminde yer alan, tapunun 1479 no’lu parselinde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan Abdüssamed (Işıkkent) Camisinin, mülga İzmir I No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25/06/1992 tarihli, 3813 sayılı Kararı doğrultusunda, derecesinin ''I. Grup'' olarak belirlenmesine, tescil kararının imar planına işlenmesine ve söz konusu cami alanı ile çevresinin yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin,  1479 no’lu parselin tesciline ilişkin olması ve söz konusu parselin Sit Alanı sınırı içerisinde bulunmaması nedenleriyle Koruma Amaçlı İmar Planı Niteliği taşımadığından, plan lejantında yer alan “koruma amaçlı” ifadesinin kaldırılması şeklinde değişiklikle, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapılmak üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Kültür ve Turizm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.126837) 
52. Konak Belediye Meclisinin 05/02/2018 tarihli ve 26/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; Mehtap Mahallesi, 43452 ada, 8 parselin yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Konut Alanı kullanımında kalan kısmının Cami Alanı olarak belirlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.119154)
53. Konak Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli ve 42/2018 sayılı Kararı ile uygun görülen; yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ''B-4 (Bitişik Nizam – 4 Kat)'' yapılaşma koşullu ''TM1 (Ticaret Seçenekli Konut Alanı)'' olarak belirlenen Kahramanlar Mahallesi, 1905 ada 1, 2, 3, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 26 parseller ile ''B-4 (Bitişik Nizam – 4 Kat)'' yapılaşma koşullu ''Özel Sağlık Tesisi'' olarak belirlenen 1905 ada 28 parselin tevhid edilerek, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile uyumlu olacak şekilde ''BL-4 (Blok Nizam – 4 kat), Taks=0.60 Kaks=2.40'' yapılaşma koşullu ''Özel Sağlık Tesisi Alanı'' olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123237)
54. Karşıyaka Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli ve 79 sayılı Kararı ile uygun görülen; Dedebaşı Mahallesi, 9825 ada, 4 parselde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25/07/2016 tarihinde onanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin İzmir 1. İdare Mahkemesinin 2016/1938 Esasına kayden açılan davada, 2017/1225 sayılı Kararla dava konusu işlemin iptaline karar verilmesi üzerine, blok nizam 5 kat (BL-5) yapılaşma koşullu konut alanı olarak düzenlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Hukuk Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.126845)  
55. Karşıyaka Belediye Meclisinin 01/03/2018 tarihli ve 50 sayılı Kararı ile uygun görülen; Tuna Mahallesi, 47 ada, 7 parselde yer alan tescilli taşınmazla bitişiğindeki 30 parselin yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesi, tescilli yapı ve tescilli parsel gösteriminin belirlenmesi ile plan notu eklenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna gönderilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.126829)  
56. Torbalı Belediye Meclisinin 07/02/2018 tarihli ve 19 sayılı Kararı ile uygun görülen; Torbalı Merkez 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notlarına ve Ayrancılar Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notlarına; güneş kırıcılar ve giriş saçaklarına ilişkin plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişiklik önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123245)  
57. Menemen Belediye Meclisinin 02/01/2018 tarihli ve 06 sayılı Kararı ile uygun görülen; Seyrek Mahallesi, Türkelli Mahallesi ve Koyundere Mahallesinde Gediz Elektrik Üretim A.Ş'nin 02/11/2017 tarihli, 51058 sayılı yazısı doğrultusunda trafo yerleri belirlenmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerilerinin oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.118215)
58. Aliağa Belediye Meclisinin 06/03/2018 tarihli ve 71 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yenişakran Mahallesinde yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Sosyal Kültürel Tesis Alanında kalan 352 ada, 1 parselin, üst ölçekli nazım plana uygun olarak Turizm Tesis Alanı olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123259)  
59. Tire Belediye Meclisinin 03/01/2018 tarihli ve 13 sayılı Kararı ile uygun görülen; Tire 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, İhsaniye Mahallesi, 272 no’lu ada kapsamında ada ayrım çizgisinin yeniden düzenlenmesi ve 272 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 parsellerin yapılaşma koşulunun Ayrık Nizam 4 kat olarak değiştirilmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123240)  
60. Menderes Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 55 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Ahmetbeyli Mahallesi Merkez Yerleşim Alanı Uygulama İmar Planı önerisinin, Plan Notlarına “Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünün 01/12/2017 tarihli ve E.404962 sayılı yazısında belirtilen hususlara uyulacaktır.” ifadesinin eklenmesi koşuluyla değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.127637) 
61. Menderes Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 56 sayılı Kararı ile uygun görülen; Görece ve Cumaovası Mahallelerinde kalan park alanlarında dokuz adet 7.50 m x 4 m ebatında, bir adet 10 m x 20 m ebatında "Trafo Alanı" belirlenmesine yönelik hazırlanarak iletilen, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerilerinin, değişiklikle oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna, kısmen uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.126830)
62. Menderes Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 58 sayılı Kararı ile uygun görülen; Barbaros Mahallesi, Blok Nizam, 2 Kat yapılaşma koşullu Ticaret-Konut Alanı kullanım kararında kalan 300 ada, 1 no’lu parsel ile; Ayrık Nizam, 3 Kat, Kaks:0.90 yapılaşma koşullu Gelişme Konut Alanı kullanım kararında kalan 305 ada, 2 no’lu parsel arasında yer alan yaya yolunun, 305 ada, 2 no’lu parsel ile 305 ada, 3 no’lu parselin arasına kaydırılmasına ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Ulaşım Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123258)  
63. Urla Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 101 sayılı Kararı ile uygun görülen; Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, 1836 ada, 1 ve 1837 ada 1 parseller ile Çamlıçay Mahallesi 1971 ada 4 ve 1971 ada, 3 parsellere ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123236)
64. Urla Belediye Meclisinin 07/03/2018 tarihli ve 99 sayılı Kararı ile uygun görülen; 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon Uygulama İmar Planında yaya yolu olarak planlı, Hacıisa Mahallesi 1295 ile 1048 adalar arasındaki yolun genişletilerek taşıt yolu olarak değiştirilmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123253)
65. Seferihisar Belediye Meclisinin 05/04/2018 tarihli ve 22530694/301.05-71 sayılı Kararı ile uygun görülen; Turabiye Mahallesinde, 173 ada, 9 ve 23 parsellere ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123261)
66. Foça Belediye Meclisinin 02/03/2018 tarihli ve 47 sayılı Kararı ile uygun görülen; Gerenköy Mahallesi, 13 ada, 1 parselin güneyinde kalan alanın "Belediye Hizmet Alanı" olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123246)
67. Karaburun Belediye Meclisinin 05/02/2018 tarihli ve 04-016 sayılı Kararı ile uygun görülen; Çatalkaya Mahallesi, 567 ada, 1 parselin ''Sosyo Kültürel Tesis Alanı'' plan kararının ''Özel Sosyal Tesis Alanı'' olarak değiştirilmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.123239)
VII. DİLEK VE TEMENNİLER.
VIII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ.
IX. İKİNCİ BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ.





                                                    Aziz KOCAOĞLU
                                      İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı