Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Nisan

“Zerre kadar zararı olmayacağı gibi 350 kişi istihdam edilecek”

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Soyer’den Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için Menderes’e güvence 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu Menderes ilçesiyle sonlandırdı. Menderes'te mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, onların taleplerini dinleyen Başkan Soyer, Büyükşehir tarafından ilçede kurulması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik güvence verdi. Soyer, “Tesisin zerre kadar zararı olmayacağı gibi 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çarşamba günü Torbalı'dan başlayan, Tire'yle devam eden ve üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu, bugün Menderes ilçesi ile sonlandırdı. Büyükşehir ve İZSU’nun son iki yılda toplam 98 milyon lira yatırım yaptığı Menderes'te, muhtarlarla bir araya gelen Başkan Tunç Soyer talepleri dinledi. Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey bürokratlarının da katıldığı toplantıda Menderes'teki muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede Büyükşehir tarafından yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Muhtarların tüm taleplerini kendilerine iletmelerini isteyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün söylenecek her şey doğrudan muhatabına ulaşacak. O anlamda rahat olun. Ne derdiniz varsa, ne ihtiyacınız varsa söyleyin. Duyması gerekenler duyacak, yapması gerekenler yapacak. Menderes'in tüm köylerini dinleyeceğiz. Her birinizin söyleyeceklerini ilgili arkadaşlar dinleyecek. Taleplerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Tereddüdü olanlar gidip tesislere baksın”
İlçede katı atıkları geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üretmek için kurulacak Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik de açıklama yapan Soyer, şunları söyledi: “Biz Harmandalı'da elektrik üretimine başladık. Çöpten elektrik elde ediyoruz ve bu memlekete bir gelir getirmeye başladık. Bütün dünya bunu yapıyordu, biz bugüne kadar yapmıyorduk. Şimdi çöpten elektrik üretiyoruz. Buna benzer Bergama ve Ödemiş'te de tesis yaptık. Bir tereddüdü olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Gitsinler baksınlar. Tamamen kapalı, koku bırakmayan, kirlilik bırakmayan iki tane fabrika gibi tesis çıktı ortaya.”

İstihdam olanağı da var
Kurulacak tesiste elektrik üretilmesi bir yana çöpün hammadde olarak kullanıldığını, bunun da o bölgeleri tertemiz yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çünkü fabrika ne kadar çöp varsa almak istiyor. Elektrik üretiminin hammaddesi çöp. O nedenle de o ilçeler, o mahalleler diğerlerine göre çok daha temiz. 
Çünkü fabrikalar çöpü toplayarak elektrik üretmek istiyor. Burada yapmayı planladığımız tesis buraya zerre kadar zarar vermeyeceği gibi istihdam yaratacak. Burada 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız. Katma değer yaratacağız” diye konuştu.

“Size zarar verecek bir şey yapar mıyız?”
Başkan Soyer, kurulması planlanan tesise yönelik kimi eleştirilerin olduğunu da anımsatarak, “O popülist söylemlere hiç birinizin inanmamasını rica ediyorum. Biz size zarar verecek bir şey yapar mıyız? Zerre kadar toz kondurur muyuz mahallenize, köyünüze? Kimin niyeti varsa ona engel olmak için elimizden geleni yaparız. Eğer bilsem ki size zerre kadar zararı olacak en başta ben karşı çıkarım. Ama bunlar popülist söylemler. Bunlar sığ siyaset söylemleri. Rica ediyorum bunlara itibar etmeyin. Zerre kadar toz konduracak yanlış bir şey yaptırmayız. Asla izin vermeyiz. Buna inanmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

Köy başvurusu çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahallelerin yeniden köye dönüşmesi için kanun çıkarıldığını hatırlatarak, daha önceki çağrılarını yineledi. Soyer şunları söyledi: “Köyler kapatılmasın diye biz o zaman ortalığı ayağa kaldırmıştık. Köyler bizim geçmişimizdir, geleneğimizdir demiştik. Bunlara rağmen 16 bin köyü bir gecede mahalleye çevirdiler. Üstelik köy mallarını da köylüye vermediler. Şimdi de geri adım atıyorlar ve diyorlar ki 'Kırsal mahalle olabilirsiniz.' Kırsal mahalle olursanız yine emlak vergisi mükellefi olmayacaksınız. Su tarifeniz indirimli uygulanacak. Vergi, harç istisnası gelecek. Yani köy olduğunuz günlere geri döneceksiniz. Bunun da yolu ilçe belediyesine bir talepte bulunmanız. İlçe belediyesi de o talebi alarak bize getirecek. Bu çok önemli. Mutlaka yapın. Kırsal mahalle olmak için bu talepte bulunun. Kaybınız hiç yok. Ne hizmet alıyorsanız devam edecek. Bu fırsatı kaçırmayın.”
Muhtarlar da hem taleplerini anlattı hem de yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Soyer'e teşekkür etti.
Toplantıya Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Yıldız Devran, Suphi Şahin, Eser Atak, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, daire başkanları ve bürokratlar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının ardından Menderes Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra İZSU'nun devam eden çalışmalarını inceledi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber