Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Haziran

Tire’ye bol su müjdesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Tire'ye "Akşehir kaynaklarından" su getirmeye hazırlanıyor. Ayrıca eskiyen ve su kaçaklarına neden olan mahallelerdeki şebekeler de yenilenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına sonradan bağlanan çevre yerleşimlerde yatırım seferberliğini sürdürüyor. Uzun yıllar alt yapı yatırımı alamamış olan Tire ilçesinin evsel atıklarını toplamak amacıyla Avrupa standartlarında arıtma tesisi kuran Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ilçenin su sıkıntısını çözmek için de önemli çalışmalar  yürütüyor. Özellikle yaz aylarında bölgenin artan su ihtiyacını karşılamak için 7 kuyu açan, 7 kuyunun da sondaj çalışmalarını sürdüren İZSU, şimdi de döşeyeceği iletim hattı ile  "Akşehir kaynak sularını" Tire merkezine ulaştırmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Tire’nin Gökçen, Sarılar, Mehmetler, Kırtepe, Akçaşehir, Yeğenli, Peşrefli, Yeniçiftlik, Büyükkale, Küçükkale, Işıklar ve Derebaşı mahallelerinde eskiyen ve kaçaklara neden olan şebeke hatlarını yenileyecek. 84 kilometrelik iletim hattı ile 299 kilometrelik içme suyu şebekesini içeren yatırım için İZSU proje ihalesini tamamladı. Önümüzdeki günlerde projelere çalışmaları başlıyor. Projelinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak. 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber