Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

28
Ağustos

KÜLTÜRPARK YERALTI OTOPARKI AÇILDI

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Kültürpark Yeraltı Otoparkı, 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’yla birlikte açıldı.


78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı için İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte otoparkın açılışına 1933 model bir Ford Phayton antika araçla geldi. Açılıştan sonra otoparkı yürüyerek gezen Baykal ve beraberindeki heyet daha sonra İzmir Enternasyonal Fuarı’nı açmak için Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’na geçtiler.


Otopark, İzmir Enternasyonal Fuarı süresince, sadece görevli araçlar ile fuara katılan firmaların araçlarını kabul edecek. Kültürpark’a gelecek ziyaretçiler, Fuar’ın kapanış tarihi olan 6 Eylül’den sonra araçlarını yeraltı otoparkına bırakabilecek.

594 araç kapasiteli
Kültürpark Yeraltı Otoparkı, toplam 16 bin metrekarelik bir alanda 594 araç kapasiteli olarak inşa edildi. Otopark alanının üstünde kalan alanlar ise çevresiyle birlikte yeşil alan olarak düzenlendi. Bu sayede hem Kültürpark’daki otopark ihtiyacı karşılandı hem de fuarın yeşil dokusu artırıldı.




TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber