Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

17
Ağustos

İEF İLE İZMİR KAZANACAK

TÜMÜ PAYLAŞ

31 Ağustos’ta açılacak 76. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Hem kent dışından gelen binlerce insanın yarattığı hareketlilik sayesinde esnafımız, hem geçici olarak istihdam edilecek 8-10 bin gencimiz, hem de yurt içi ve yurtdışı bağlantılar kuracak iş adamlarımız kazanacak. Kısacası İzmir kazanacak” dedi.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’in de katıldığı basın toplantısında 76. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl gerçekleşecek etkinlikleri anlatan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Cumhuriyet ile başlayan bu fuar etkinliğini 76. kez gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Son yıllarda fuarcılıkta ihtisas fuarları öne çıkmaya başladı. Bizim fuarımızın da konsepti buna bağlı olarak belirli ölçülerde değişti. Eskiden ülke pavyonlarından hareketle o ülkelerin firmaları sergi açıyorlardı. Şimdi bugünkü konumuna taşındı.

EXPO hedefine İEF ile yürüyoruz

2005 yılında başarılı ile tamamlanan Universiade organizasyonundan sonra İzmir’in EXPO 2015’e de aday gösterildiğini hatırlatan Kocaoğlu, “EXPO’nun ana teması sağlık. Biz de 76. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sağlık temasını işleyerek EXPO sürecine katkısı olması amacıyla, fuar tarihinde ilk kez bir kongre düzenliyoruz. 3. Acil Tıp Kongresi’ne yurtdışından ve yurt içinden gelecek sağlık otoriteleriyle önemli bir çalışma yapacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ayrıca halkı sağlık açısından bilgilendirmek amacıyla 3-8 Eylül tarihleri arasında her gün Celal Atik Spor Salonu’nda “Herkes için sağlık” sempozyumu düzenleneceğini dile getirdi.
Başkan Aziz Kocaoğlu fuar süresince Kültürpark’ın beş kapısında da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şifa Hastanesi ve Kent Hastanesi tarafından kurulacak ekipler tarafından isteyen vatandaşların sağlık taramasından geçirileceğini açıkladı.
Fuarların hem kente, hem bölgeye hem ülkeye çok büyük ekonomik katkıları olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti. “Fuar öncesindeki hazırlık ve sonrasındaki toparlanma dönemi ile birlikte İzmir toplam 20 gün boyunca çok sayıda insanı ağırlayacak. Hem fuar için kent dışından gelen binlerce insanın yarattığı hareketlilik sayesinde esnafımız hem geçici olarak istihdam edilecek 8-10 bin gencimiz hem de yurt içi ve yurtdışı bağlantılar kuracak iş adamlarımız kazanacak. Kısacası İzmir kazanacak.

Fuarda bu yılki onur konuğu ülkenin Ukrayna, onur konuğu ilin ise Çorum olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen yıl başlanan Nostalji Gazinosu’nun bu yıl da Fuar Göl Gazinosu’nda devam edeceğini ve İzmir’in eğlence hayatına renk ve zenginlik katacağını belirtti. Kocaoğlu, “Dünya Mutfakları” ve “Sinema Burada” etkinliklerinin de yine bu fuarda da yerini alacağını sözlerine ekledi. Bu yılki onur konuğu sanatçılar ise Müjdat Gezen ve Gülşen Bubikoğlu olacak.

Giriş ücretleri üç yıldır değişmiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuara giriş ücretlerine 3 yıldır zam yapmadıklarını da belirterek, tam biletin 1 YTL, indirimli biletin ise 50 YKR olarak uygulanmasına devam edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kentle özdeşleşmiş, İzmir’deki en önemli kurumlardan biri olduğunu dile getirerek, “Ulu önderimizin görevlendirmesiyle başlayan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak daha da geliştirmek ve ileriye taşımak azmindeyiz. 35’i aşkın ihtisas fuarımızla, çalışmalarını yürüttüğümüz yeni fuar alanımızla bu kentin fuarcılıkta çok önemli bir yere geleceğine inanıyorum. Ayrıca 31 Ağustos’taki açılış törenine tüm İzmirlileri davet ediyorum” dedi.

59 ülkeden 1091 firma katılıyor

76. İzmir Enternasyonal Fuarı’na 59 ülkeden 276’sı yabancı, 815’i yerli toplam 1091 firma katılıyor. 71 bin m2 alanda hizmet verecek olan fuarı 1-1,5 milyon arasında ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber